Reklama

laparoskopie

Iva (Pá, 6. 3. 2009 - 09:03)

Ahojte holky,ahoj Petulo,já ti sice neodpovím,páč mi snad nikdy vyvolávačku nedávali ale vítej.Tady to soukromě vypadá,ale rádi podrbeme s každým!!!Stejně tu máme všechny stejné problémy.

Vendy (Pá, 6. 3. 2009 - 08:03)

Peťul - ahojky neboj se ničeho, s holkama jsme se seznámili před rokem a od té doby si píšem, ale přivítáme každou novou došičku mezi námi. Co se týče vyvolávačky, tak každé tělo reaguje jinak, já to vždy dostala tak ten3 až 4 den, uvádí se snad že do 10 dnů by jsi to měla dostat. Pa pa Vendy

Péta (Pá, 6. 3. 2009 - 08:03)

Ahojky. Holky poradte za jak dlouho po injekci jste to dostaly? Koukám ,že tady to je taková soukr.drbarna, kde se už znate asi dlouho?!

Vendy (Čt, 5. 3. 2009 - 15:03)

Ivi - tak to jsi mě teď pobavila s tím kojením a tou knížkou, musela to být sranda, držet Kubu v jedný ruce a v druhý knížku a přemíšlet co s tím :-D ale neboj zvládneš to na 1*, takže jsi chodící lékárna ju, ale hlavně když bude vše v pořádku a to si piš, že bude.

Mějte se kočky moc krásně pádím domů, tak pa pa Vendy

Iva (Čt, 5. 3. 2009 - 15:03)

Ahojte,
Alčo mamčo ,těhulko jedna kulaťoučká taky děkuji za gratulaci,i manžílkovi :-).Teda ty jsi šikovná a to se používá kojící polštář???Já si připadám jak kdybych byla těhotná v minulém století...a ono vlastně jo:-)))...no prostě všechno je nějak jinak,Tomáš se mi směje že mi koupí knížku abych všechno nastudovala...takže kojící polštář,co jěště je třeba :-)).Já si pamatuju ,jak jsem u prvních kojení držela Kubu a nějakou instruktážní knížku o kojení.S mamkou jsme ji četly a přesně podle pokynů jsem postupovala.Co jsme se nařechtaly....ale skoro se bojím,že ted budu také tak neobratná.
Jinak já dnes v CARu byla osobně,měly hroznou radost,vyfasovala jsem další injekce,na žíly,agolutin do zadku:-((,kys.listovou,estroferm,vše brát jako dosud.Na UTZ až 20.3. to je samé čekání....Jinak žádná krev,nic,tak asi je to tak ok.
Mějte se zatím a musím Vás /nás/ pochválit jak pěkně pravidelně se tu scházíme!!!papa

Vendy (Čt, 5. 3. 2009 - 11:03)

Alen - zdárek mamčo, ty brďo šestý měsíc, to letí jak blázen a za chvilku bude uzlíček na světě, jé ty jsi Alen šikulka, že si děláš takové věci sama. No jak jsem psala Ivče, asi jsme jí těma citronama zahnala trochu víc :-D, ale tak snad dorazí, jinak neboj test jsem si dělala a nic, takže budu dále čekat. Mějte se moc fajn pa pa

Alen (Čt, 5. 3. 2009 - 11:03)

Ahoj berušky!!!
tady se to teda rozrostlo o příspěvky i o to malé nebo možná dvě malé:o))
Ivi-TOBĚ bych chtěla z celého srdíčka moc pogratulovat k vytouženým // čárkám!!!! Moc držím palečky, ještě bych gratulovala více, ale bojím se, abych tím ještě něco nezakřikla, ale neboj, všechno dobře dopadne,taky jste mě tady hezky podporovaly a ejhle už jsem v šestém měsíci:o)) Já Ti říkala, že to prostě vyjde a podívej se na to.Už je to tady!!!!
Za chvili to uteče jako voda a jména už budete psát na rodný list:o))
Ta bitva se jmény , to je fakt nádhera, taky jsem to zažila...u nás byl problém u kluka, bylo to nejasný až do plodovky.Ty jsi psala, že na plodovku asi půjdeš, vid? Tak neboj, vše dopadne dobře, tak jak samozřejmě má.
Manžel taky moc gratuluje, pořád říká, že je neuvěřitelný, že se ani pomalu neznáme a už si píšeme všichni kolikátý měsíc, no holky je to báječný.
Takže ted je na řadě Vendy, Vendy kde se ta tvoje MS courá, ted když si jí přeješ, tak ta potvora je někde fuč:o) a nebo se děje něco úúúplně jiného:o))testík jsi si náhodou nezkoušela, vid? já jen tak jako náhodou, že mě to ted napadlo:o)
Takže holky, všichni bez vyjímek se opatrujte, Tobě Ivuško, přeji hodně sil a radostí, což je jasný a hlavně at to všechno probíhá tak jak má!!!! Držím moc palečky.
A ostatní moc zdravím.
Jinak já mám dneska v plánu ušít si kojící polštář, takže už se mi po obýváku všude válejí polystyrenové kuličky, tak ted už to jen sešít a naskládat to do vaku:o)) docela sranda:o))
tak pa alen

Vendy (Čt, 5. 3. 2009 - 08:03)

Ivi - no jo dokáží jí zbrzdit :-D tak pak napiš novinky co ti řekli v CAR. Jinak s klukama je to těžký co, říct nebo ne, počkat ještě chvilku, mluvili jste o tom s manžou??? Oni to stejně asi vycítí co, že se nemůžou po tobě válet a tak :-))

Jinak k PC, zatím nás nekontrolují a doufám, že ani nebudou, takže kočky hlávně nenápadně :-D pa pa

Iva (Čt, 5. 3. 2009 - 07:03)

Ahoj Lucouši,zdravím po dlouhý době...taky bychom v práci neměli chodit na net...ale zatím nám to prochází a ted je i čas,je málo klientů.To že není jěště MS,má to nějaké vysvětlení???Děkuji za palečky,také nejsem sto to říci každému na potkání,dokonce rozvažuju u vl.dětí a šéfa.Vlastně tady na netu to víte všichni:-))),ale chápu že většině je to jedno jak to dopadne/samozřejmě nepočítám Vás tady!!!/.Maminka to se mnou prožívá od první injekce,s ní jsem měla vždy takovej ten kamarádskej vztah,že vše o mě věděla/myslím že s jejími roky už to bývá na škodu/.A myslím,že s ní to prožívá dalších 20 kamarádek...takže je to vlastně jedno.aspon se mají babky o čem bavit.Ale jak a kdy to sdělit klukům,tak s tím si lámu hlavu.
Vendy..ahá :-))...to já nevěděla že citrony pozastavují MS!!!!
Za chvíli jdu volat do CARu...čekám na pokyny :-).Tak zatím papá

Vendy (Čt, 5. 3. 2009 - 06:03)

Leni - nebo šťívu z cibule vyzkoušej, já jí vždy dávám na topení aby byla taková vlažnější a dochucení necháme na tobě, my do ní nikdy nic nepřidávali, prostě jen šistou šťávu :-))

Ivi - hele to bych si nedovolila napsat, že to nechápeš. No tak mě měla přijít MS o víkendu 27.2.-1.3. jenže v tom byli ty lázně a pak jsme neměli ještě všechny papíry co potřebujem na IVFko, tak jsme jedla citrony, abych MS zbrzdila :-D to se povedlo, ale asi jsem jí zbrdila něják moc, zatím totiž nikde není. Jé a ty krásné dohady o jméně, jsou super, tak my s manžou jedno jméno pro holčičku máme jasný, na klukovi jsme se nedohodli ( manža chce prostě holku) :-D

Lucí - ahojky, to je pech co, když tu MS nechcem tak si chodí pravidelně a když jí vyhlížíme s otevřenou náručí, tak se courá potvora jedna. Takže zase začínáš a akupunkturou - tak ať to přinese úrodu. A o psíka se neboj, určo se narodí, no ono je teď takové hluché místo, ale určo se dočkáte.

Zatím pa pa Vendy

Lucka (St, 4. 3. 2009 - 22:03)

Ahoj holky,
napřed se hrozně omlouvám za zpoždění. Mám nějak moc práce, navíc v práci prý kontrolují internet, jestli tam netrávíme celou pracovní dobu.
Napřed moc moc gratuluji Ivče. Moc vám držím palce. Věřím, že to dobře dopadne. Ale ze své zkušenosti bych to v prvních třech měsících řekla jen nejbližším. Hlavně se opatruj, ať nic nechytneš.
Leni, ty se hlavně zbav úporného kašle. Za vyzkoušení bylinek nic nedáš, i když představa cibule s medem je otřesná. Ale mně to naši taky dávali a fakt to pomohlo. Na průdůšky znám pak ještě psí sádlo, ale to se asi blbě shání:-)
Vendy, tobě se to taky blíží, takže se pěkně připrav na start.
Alen, jsem ráda, že jsi se nám neztratila v závalu nejrůznějších diskusí. Ty přípravy jsou určitě nádherné, i když nějaká obava tam bude asi vždycky. U nás všech. Taky nám není dvacet, že jo...
Evi, chlapi to mají většinou trochu posunuté. Ale už máš z poloviny vyhráno tím, že jste se naladili na stejnou myšlenkovou vlnu.
U nás nic nového, MS furt nic, měla jsem ji naposledy 16.9. A teď už bych fakt chtěla, aby přišla. Od pondělka začínám chodit na akupunkturu, tak snad se něco pohne. Hafoš ještě není, je jen zamluvenej, ještě se ani nenarodil. Ale začínám mít trochu obavy, aby to vyšlo, protože mi všichni říkají, ať zavolám za měsíc.
Tak se mějte
L.

Iva (St, 4. 3. 2009 - 16:03)

Já se totiž přemlouvám k umývání oken,dítka mám na Moravě,tak jsem chtěla trochu provonět pokojíček ale nějak se nemůžu odlepit z kuchyně.
No,jména: prý když to budou dva kluci ,tak jedno jméno určuje Tomáš,když holka a kluk,mě ponechává rozhodnutí na holce.Když jen kluk,bude to boj,ale krásnej: já jsem pro Dominika,Tomáš si chce prosadit rodinné jméno Miloslav.U holek je spousta možností,tam tak jednoznační nejsme: Veronika,Lenka/tu ale máme už v rodině/,Terezka,Linda....to by musely být paterčata :-))

Leni (St, 4. 3. 2009 - 15:03)

:o) to je už na úrovni četu, jak tak koukám... Takže Ivo, díky za cibulový recept, už při představě, jak to asi musí s medem chutnat to zní hrozně nevábně... no nic, jdu do toho :o)
A ty jména - to je fakt paráda, takovýhle starosti. A adepti jsou tedy která jména???
L.

Leni (St, 4. 3. 2009 - 15:03)

Tak vidím, že sotva jsem odklidkla další řádky, už tu byla mezitím i Ivka. Tak to je jasný, že teď po prvotní radosti z úspěchu začíná období i OBAV, ať to vše probíhá jak má a náhodou se něco nezkomplikuje atd. Takže plno vyšetření a s tím spojený strach z výsledků. Ale asi to k tomu patří. Hlavně věřit, že je vše jak má...
Tos vlastně, Ivo, při tom druhém těhu, muselas být taky docela v šoku, když najednou to přišlo samo a nečekaně, aniž by se cílevědomě o to snažilo. To je fakt otázka, jestli uvolněná psychika, kterou neovlivňovalo ani podvědomí, které se nedá ovlivnit a nebo ještě zbytkové hormony v těle. Možná kombinace obojího. L.

Iva (St, 4. 3. 2009 - 15:03)

Leni,jasně,cibuli nastrouhat a po odstání vznikne šťáva kterou smícháš s medem,nebo cukrem.To pak užíváš po lžičkách.Mně se z toho zvedá kufr,ale je to fakt bomba.

Iva (St, 4. 3. 2009 - 15:03)

tak jestli náhodou nezačnete mít podobný problémy :-).Dnes ráno po testu už malinko začala přestřelka ohledně jména :-)),to jsou tak krásný boje.Máme několik variant,budo-li to dvojky,či jeden ...takový starosti přeju všem a hlavně brzy!!!!!!!!!!!!!!

Leni (St, 4. 3. 2009 - 15:03)

... jo a ještě k té cibuli a medu na kašel ten - jak psala Iva - to jako jak se užívá? Asi se to nechroupá jen tak s medem, že? To jako šťáva se nějak vymačká??? Že bych třeba zkusila i tyhle přírodní postupy, pokud je máš osvědčené a nespoléhala jen na chemii. Už se chytám každého stébla... Jinak zázvorovoý čaj jsem pila denně, ale asi slabý. Pusou mi to nekroutilo, jak to popisovalas kdysi ty :o) Tak zatím. L.

Iva (St, 4. 3. 2009 - 15:03)

Holky děkuji,Leni i za manžu.Přála bych vám aby to i vám prošlo takhle napoprvé.Vlastně u Sobka jsem to takhle prošla taky.Na poprvé...ale teď budu daleko víc prožívat ten 1.trimestr,tolik se mluví o zamlklých těhu atd atd.Já si snad výsknu až v květnu.
Jo a to těhu po Ivf,vždyť i já otěhotněla spontánně rok po porodu.Asi jěště pracují hormony a hlavně se uvolní psychika.
Vendy..po těch citronech? já to nepochopila,asi sem blbá :-)),JO A TO MĚ BUDE ZAJÍMAT,JESTLI JE TO VĚKEM NEBO TĚMA HORMONAMA CO DO NÁS TLAČLI,ALE JÁ MÁM V HLAVĚ ÚPLNÝ HO....O,STRAŠNĚ ZAPOMÍNÁM...no a jěště capslock

Vendy (St, 4. 3. 2009 - 15:03)

Leni - tak koukám, že strašák s mobilem funguje :-D takže se hezky dostaň z toho kašle ať to můžem odstartovat i u Tebe. No jo já se pomalinku blížím na startovní čáru, pokyny máme takové, že jakmile mě dorazí MS, tak mám volat do Pronatalu a pojedem si pro včeličky na stimulku a pak postup jako u Ivči, kontrolní UZ a odběr. Takže doufám, že MS dorazí, no mohla i v noci a v pátek bychom mohli jet, ale nic nechci jí zakřiknout už tak se courá po těch citronech :-)).

Takže Ivi přesně tak, opatruj te se všichni tři včetně manžela a už se těšíme na další zprávičku kolik tam bude dutinek. Pa pa Vendy

Leni (St, 4. 3. 2009 - 14:03)

Ahojteeeee!!!!
Jejda, tak to zrovna čtu. No Ivčo, tak to jsem druhá v pořadí - hned po Vendy, která chvátá s gratulací, protože to je fakt bezvááááááá..... Taky bych to nevydržela a testovala, takže teď už ti to jen v CARu potvrdí z krve a UTZ, takže vlastně žádné překvápko, protože už víš, co uslyšíš na vlastní uši oficiálně :o) To je fakt paráda, že to vyšlo takhle napoprvé - teď ještě přesně jak psala i Vendy, jsem taky zvědavá na to, kolik jich tam je... Fakt to strašně rychle uteklo, stimulace, zákrok a už je i výsledek. Kéž by to takhle krásně klaplo u všech, co jsme tu :o) Teď jsem to říkala doma i Sašovi, takže gratulace i od manžela, ju? Další na řadě je teď, tuším Vendy - takže nejdřív budem sledovat ji :o)

Já s tím kašlem byla u doktorky a napsala mi Erdomed a Sinecod, tak snad to za ten týdne bude výrazně lepší. Mám chycené trochu průdušky, ale naštěstí plíce v pořádku, protože jak už mě strašil Saša, že už mě asi pošlou i na plicní, tak naštěstí nee. Jak to tady tak čtu, ty dobré zprávy, tak už bych to tedy nerada prodlužovala a už se chci taky radovat z dvou // na testu. Ivčo, ty už máš hotovou sbírku, těch testíků :o) Už byly i čárky o poznání víc vidět, nebo stejně slabounké? Asi to bude sílit čím dál víc.
Vendy, takže jakmile to dostaneš, tak už se to pak může odstartovat? Jak to teď přesně máš? - jaký další postup???

Mějte se a pá. Ivo, ty se šetři - jako za tři!!! A proč píšu JAKO??? - třeba skutečně to tak bude! No prostě buď opatrná a užívej si to, čekalas na to dlouho, tak je to zasloužené.
PS: ještě pro zajímavost - zrovna včera jsem se dověděla, že kámoška, která před krátkou dobou taky úspěšně prodělala IVF a narodil se jí chlapeček, tak je přirozeně těhotná. Tak je z toho spíš překvapená a je to nečekané pro všechny, protože vlastně ještě rozhodně nechtěli - aby měli děti od sebe tak krátce (ona si chtěla toho mrňouse pořádně užít se vším všudy a teď bude za chvíli druhé mimčo), malý má třičtvrtě roku a oni spoléhali na to, že když se předtím roky nedařilo, tak si nijak významně pozor nedávali a ejhle. Zajímavý, že? Jsem byla úplně v šoku - ale oni asi rozhodně víc :o)
Ahojte. L.

Reklama

Přidat komentář