Reklama

Téměř 80000 podpisů pod Otevřeným dopisem lékařů vládě, parlamentu a médiím ohledně tzv. koronavirové krize

Výzva je výsledkem konsensu lékařů praktických oborů i zástupců z akademických řad. Je pokračováním petice, která byla přednesena petičnímu výboru parlamentu v dubnu 2021 a poté ignorována. 

Podepsaným lékařům a odborníkům  především vadí následující fakta:

  • Rezignovalo se na základy klinické medicíny. Místo anamnézy, klinického vyšetření a laboratorního nálezu je diagnostikována „nemoc“ na základě jediného výtěru z nosohltanu špatně nastaveným PCR testem. Tato „nemoc“ je zjišťována i u zcela zdravých lidí, kteří jsou neustále nesmyslně a draze plošně testováni, a to včetně dětí. 
  • Všichni zdraví lidé jsou na základě presumpce viny považováni za infekční, dokud nedokážou tzv. bezinfekčnost – a to pomocí postupů, které žádnou bezinfekčnost prokázat nemohou. Potvrzení o bezinfekčnosti tak dostanou například očkovaní, aniž by byla jejich bezinfekčnost prokázána.
  • Lživě se tvrdí, že imunita po očkování je lepší a delší než imunita po prodělání nemoci. Toto tvrzení popírá publikovaná data i samotné základy imunologie.
  • Jsme svědky porušování Hippokratovy přísahy – je vyvíjen tlak na nedodržování lékařského tajemství, restriktivní opatření jsou zneužívána proti zákonům lidskosti, lékařská etika dostává vážné trhliny a jsou porušována doporučení WHO i dalších autorit včetně verdiktů soudu.
  • Od počátku jsou návrhy na levnou léčbu odmítány bez bližšího zkoumání a čekání na všespásnou vakcínu se po dlouhé měsíce stalo modlou. Politici si zčásti přisvojili kompetence k diagnostice, léčbě a prevenci. 
  • Po půl roce je zřejmé, že dobrovolnost vakcíny byla jen další lží. Je vyvíjen nátlak na očkování, i když je již zřejmé, že vakcína není účinná v zabránění přenosu nákazy. 
  • Vakcíny jsou experimentální, nemají dosud ukončené třetí fáze klinických studií, za možné budoucí nežádoucí účinky farmaceutické firmy neručí. Očkování na nádražích a v obchodních centrech, bez sepsání anamnézy, bez pečlivého vyšetření a poučení očkovaného odporuje zásadám lékařské profesionality a etiky.   
  • Celá epidemie je prezentována jednostranně, není připouštěna svobodná diskuse, objevuje se cenzura, experti s oponentními názory jsou umlčováni, dehonestováni a označováni za dezinformátory, odmítače či popírače, čímž se slovník oficiální propagandy nápadně přiblížil slovníku totalitní strany z období před rokem 1989. 
  • Lidé jsou již rok a půl strašeni neuvěřitelnou mediální masáží, na níž se bohužel podílejí i lékaři a porušují tím jednu z hlavních zásad medicíny – především neškodit. Primum non nocere. 
  • Vláda není schopna odpovědět na základní otázku – kdy opatření skončí. Je zřejmé, že ani nulový počet pozitivních testů nepovede k ukončení restrikcí, protože „co kdyby“. Tento postup je natolik arogantní a hloupý, že vzbuzuje podezření, že jde o záměrný plán na okleštění lidských práv a svobod. 

Celé znění petice Oznámení - Otevřený dopis lékařů vládě, parlamentu a médiím ohledně tzv. koronavirové krize | Petice.com

Reklama
Reklama

Komentáře

MUDr. Tomáš Mazgaj (Čt, 2. 12. 2021 - 08:12)
petice 770 lékařů z 55000.....
Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc., Bludný balvan od Sisyfos za rok 2020
MUDr. Hnízdil - Bludný balvan již za rok 2016
Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020 - https://www.sisyfos.cz/
j1945 (Čt, 2. 12. 2021 - 11:12)
Výzva je hezká věc ale je to jen kritika bez odborné úrovně. Kritizovat je jednoduché ale řešení nikdo nenabízí a tak ta kritika ztrácí na významu.
Klimeš Jan (Čt, 2. 12. 2021 - 19:12)
Pravda v historii hlasování zpravidla nevyhrávala.Zítřky nepatřili utvrzováním-se ve stávajícím řešení,ale spíše vjejím zpochýbňování.Zřejmě toho o těchto virech/?/ víme málo takže proto ten protikladný postoj odborníků.Velmi dobře to popsal profesor Pafko,je třeba připustit protiklady,jen to je cesta k účinému řešení.
Návštěvník (St, 15. 12. 2021 - 11:12)
Pár vo..ů, brzd vědy ví všechno, že? Jednou budou tito vo...vé stíhani za potlačování vědy. Co si to dovolují a proč? Ano, proč to dělají, když ví víceméně hovno? Tak bysme měli na ně jít, zjistit co je motivuje k potlačování vědy, že grygárku.
jipi (Čt, 2. 12. 2021 - 10:12)
V článku postrádám informaci, kdy byla "Výzva lékařů a odborníků" napsána. Po rozkliknutí odkazu na celé znění petice je nad připojenými podpisy datum 31.srpna 2021.
Aleš (Čt, 2. 12. 2021 - 20:12)
Je to jen účelové, od neočkovaných, vadí jim že nemohou chodit do hospod, proto píšou takoné dezinformační bláboly. Lepší je být očkován, zabrání to alespoň těžkému průběhu onemocnění a následné hospitalizaci. Uleví se hlavně nemocnicím, bohužel to mnoho lidí neočkovaných nechápe
láďa (Pá, 3. 12. 2021 - 16:12)
koukám že jsi chytrý jak rádio a hodil by ses do vlády k poskokům Vojtěcha, zjistil jsi si vůbec jaké následky na tvém zdraví očkování zanechalo, že tvůj imunitní systém je díky nevyzkoušenému koktejlu úplně vháji, že se kdykoliv znovu nakazíš a budeš to jako superpřenašeč kolem sebe šířit, díky tobě a tobě podobným je tu stále velké množství vytestovaných nakažených..
Matyas (Ne, 5. 12. 2021 - 11:12)
Přesně tak
? (Ne, 5. 12. 2021 - 15:12)
To je výtka nebo pochvala?
! (Pá, 3. 12. 2021 - 00:12)
Kdyby vláda začala testovat očkované, zjistila by, že se většinou jedná o bezpříznakové nosiče infekce. To se ovšem nehodí do krámu a tak se testování těchto osob neprovádí.
Zratr (Pá, 3. 12. 2021 - 06:12)
Souhlasím
mirka (Ne, 5. 12. 2021 - 11:12)
tato výzva jde podle mě proti lékařům. když se nenecháme oočkovat, tak ONI budou mít zahlcené špitály, ne??? A proč tedy odborně neočkovali už od začátku, když kritizují očkování na nádraží???? Moje obvodní lékařka neočkuje vůbec a s covidem posílá do nemocnice!!!! Tak co my chudáci si z toho máme vybrat???? To nám NIKDO z těch doktorů ještě neřekl!!!!
Blanka (Ne, 5. 12. 2021 - 20:12)
Tady je každý chytrý, tak ať jsou přeplněné nemocnice kvůli pár nechápajícím. Za minulého režimu by jste si nedovolili odporovat, to by jste mluvili jinak. To že není vakcína zcela vyzkoušena je jasné, ale vy snad chcete aby raději zemřelo třeba půl milionu obyvatel ? Raději dělat něco než nic. A není to jen u nás, je to v celém světě, prostě, někteří to nechápou
Důchodce (Ne, 5. 12. 2021 - 20:12)
Vypadá to, že vláda konečně začala řešit důchodovou reformu, tj. zbavuje se neproduktivních důchodců, kteří jenom užírají ze státního rozpočtu.
Návštěvník (Út, 14. 12. 2021 - 17:12)
Otázka je jestli by za minulého režimu nějaké očkování bylo. Severní Korea a Bělorusko se s covidem moc nemazlí. Takže to spíš vypadá, že by nás nikdo neotravoval a nebylo by šemu odporovat.
D (Po, 6. 12. 2021 - 06:12)
Ten otevřený dopis je tak pitomně demagogický, že je naprosto jasné, z jaké dílny vyšel.
Jana Krausová (Čt, 9. 12. 2021 - 15:12)
Vir COVID-19 nebyl nikdy nikde v žádné laboratoři izolován ! Nemůže být proti němu žádná vakcína a PCR testy jsou PODVOD ! Mohou při namnožení vzorků ukázat pouze chřipkové viry- coronaviry ne nějaký COVID-19, který je jen počítačová SIMULACE !
píča (Po, 13. 12. 2021 - 22:12)
Všichni co odmítáte očkování jste blbci jaké svět neviděl, kreteni nezodpovědný. Hovno by se vám stalo, hovno víte o nemoci.
! (Út, 14. 12. 2021 - 12:12)
A ty o tom víš všecko, není-liž pravda.
Reklama