Reklama

Imigranti

bič (Pá, 14. 9. 2018 - 19:09)

Nebo jste měli s mamutem...A tebe školí kdo ? Zřejmě nikdo, protože to tebe by prachy nikdo neinvestoval. Ty to máš od narození. Špatná genetická výbava a slepá ulička vývoje. Ale ulev si, udělá se ti líp.

D (Pá, 14. 9. 2018 - 19:09)

Ale tomu přece sám...Nebo jste měli s mamutem společného školitele?

bič (Pá, 14. 9. 2018 - 19:09)

Jistěže ne.

Moskevské...Jasně - hlavně ten novičok. To je zaručeně pravda ! Takové hovadině nemůže věřit ani malé dítě. Vybral sis špatné příklady.

D (Pá, 14. 9. 2018 - 19:09)

Ale tomu přece sám...Jistěže ne.

Moskevské výbuchy, Čečna, Gruzie, Ukrajina, Sýrie, vražedné útoky v Británii, novičok - samé bezkonfliktní, mírumilovné aktivity.

Nicméně na rekordní ceny ropy a zemního plynu ani tohle všechno vždycky nestačí.

A to "tomu přece sám nevěříš" říkával mamut též.

bič (Pá, 14. 9. 2018 - 19:09)

Budeš se divit, ale není. A...Ale tomu přece sám nevěříš !

D (Pá, 14. 9. 2018 - 18:09)

Provokovat konflikty a...Budeš se divit, ale není. A neoficiálně to dneska umí málokdo lépe než Putin.

luci (Pá, 14. 9. 2018 - 16:09)

Zapomněl jsi ale na dva...Provokovat konflikty a těžit z neštěstí druhých je přece oficiální politika USA.

D (Pá, 14. 9. 2018 - 16:09)

K rozložení Východního...Zapomněl jsi ale na dva nejpodstatnější faktory: že Sovětský svaz prohrál své závody ve zbrojení s Amerikou, a že jej zruinovaly i relativně nízké ceny ropy na konci 80. let. Sovětský svaz, mocně odkázaný na svoje exporty fosilních paliv, nebyl v té době schopen vyprovokovat na Blízkém východě dostatek konfliktů a napětí, které by světové ceny ropy zvedly.

13.9. (Čt, 13. 9. 2018 - 18:09)

Etnická a rasová diverzita...V tom s bičem souhlasím D jako kobylky.Těžko se někdo bude stěhovat na Saharu.

bič (Čt, 13. 9. 2018 - 11:09)

K rozložení Východního...Oprava - sovětský.

bič (Čt, 13. 9. 2018 - 11:09)

Ano, ale opět. Hafo...K rozložení Východního bloku přispělo jmenování Wojtyly papežem. Byl to první Slovan, který se za celou historii papežství na tento stolec dostal. Bylo to vražení klínu do RVHP a Varšavské smlouvy, povzbudilo to protiruské nálady Poláků a dostalo to na koně polský, silně protisocialistický a protiruský klérus. No a další spoušť natropil Gorbačov se svojí "perestrojkou". Ta se mu vymkla z rukou. Jenže Gorbačov byl krtek - skrytý agent Západu. Dále se SSSR nechal nesmyslně zatáhnout do vyprovokované války v Afghánistánu. To ho stálo obrovské politické i finanční jmění. Takový sovětstký Vietnam. Pak Černobyl, ožrala Jelcin a jelo to s kopce. Pak naštěstí přišel Putin a dostal Rusko zpět na nohy.

D (Čt, 13. 9. 2018 - 11:09)

Britské listy hovoří o...Ano, ale opět. Hafo základen, vojenských výdajů, personálu i znečišťování měli Američané třeba i v letech 1948-89, ale Čechy, Slováky ani mnohé jiné národy od sovětské poroby v té době přesto neuchránili. Kdyby to vše ale neměli, neporazili by SSSR a Východní blok ve studené válce, a sovětská poroba by trvala i dnes.

bič (Čt, 13. 9. 2018 - 11:09)

Stejně nechápu, proč...To je dáno historickým vývojem. Rusko prodělalo na svém území dvě světové války. Za cara bylo velmi zaostalé. Po VŘSR čelilo intervenci zahraničních vojsk a vleklé občanské válce. Pak Němci zpustošili obrovské území, zlikvidovali téměř celou infrastrukturu a zlikvidovali přes dvaadvacet milionů obyvatel tehdejšího SSSR. Pak SSSR musel čelit studené válce a jaderné hrozbě ze Západu. Musel zbrojit na úkor životní úrovně svých lidí. To vše se muselo někde projevit. USA na obou válkách jen vydělaly. Ale i po rozpadu SSSR Rusko dokázalo povstat z popela a pod vedením Putina se z něho zase stala velmoc. Jinak se dnes kouká hlavně na hospodárnost a letadla jako Concorde a Tu 144 se nevyplácí. Jestli se Rusové spojí s Čínou, uvidíš ten hukot. Rusové mají technologie, Čína má hlavně dost peněz a když dobře zainvestuje, USA půjdou i se svojí armádou do kytek.

bič (Čt, 13. 9. 2018 - 10:09)

Etnická a rasová diverzita...Jistě, kobylky se stěhují tam, kde je dostatek potravy. Ovšem až vše sežerou, přesunou se jinam. Za nimi zůstane poušť.

bič (Čt, 13. 9. 2018 - 10:09)

Nepodezírala bych Čínu z...Britské listy hovoří o počtu asi 736 základen ve více než stotřiceti zemích s počtem zhruba 253 000 uniformovaných vojáků a přibližně stejným počtem civilních zaměstnanců. Do toho však nezapočítávají "malé" základny, jako např. radarové stanice, odposlouchávací a monitorovací zařízení aj. Celkový počet základen USA ve světě se tak odhaduje na více než jeden tisíc. Vojenský rozpočet USA tvoří 50% celosvětových vojenských výdajů. A navíc je armáda USA obrovským znečišťovatelem životního prostředí. Velké množství skleníkových plynů vypouští letectvo a námořnictvo USA, navíc použití defoliantů ve Vietnamu, Laosu a Kambodži na mnoho let učinilo některé oblasti neobyvatelnými, protože jsou zamořeny dioxinem. Takže kdo tu je agresor ?

Ondra (Čt, 13. 9. 2018 - 10:09)

Bude to podobné jako rusko,...Stejně nechápu, proč Rusové pořád hrají druhé housle. Třeba letadla. Kdyby Rusové postavili něco jako Concord, co by létalo za mnohem kratší čas, tak tím během pár let převálcují Boingy, airbasy a pod, protože jestli mám letět deset hodin, nebo čtyři, je veliký rozdíl. A těch velkých letadel měli moc a umí je postavit.
Nebo auta. Tady si v Bruselu plánovači s nevalným úsudkem pořád vymýšlí další regulace a nesmysly, ale děda má dodnes Ladu, kterou koupil v roce 1985, vypadá slušně a spolehlivě jezdí. Nechci hiundaje, který mi shnije za 7 let. Chci pohodlný auto, který bude jezdit ještě za čtyřicet let a kdyby taková auta dělali (protože to umí) a nesnažili se okopírovat nesmyslné výbavy aut ze západu, tak si takové auto hned koupím a mám pokoj.

hn (Čt, 13. 9. 2018 - 10:09)

Tak oficiálně ji sice...Bude to podobné jako rusko, které nikde válčit nechce a nepotřebuje, ale musí se všude nacpat, protože by to jinak amíkům vyšlo a vše by tam ukradli.

D (Čt, 13. 9. 2018 - 10:09)

Etnická a rasová diverzita možná sama o sobě není nějakým extra dobrem, ale je nepochybně atributem bohaté a prosperující společnosti. Jen tam se kdekdo stěhuje, kde jsou nějaké bohatství a prosperita.

Do Česka se stěhuje, narozdíl od západoevropských zemí či Skandinávie. relativně málo cizinců, protože zde, narozdíl od druze jmenovaných částí Evropy, žádné extra bohatství ani extra prosperita nejsou.

Lidé v Česku si tohle v hloubi duše uvědomují, ale nechtějí si to příliš připouštět. Raději se chlácholí představou, že Západ na svou imigraci těžce doplatí.

Čeněk (Čt, 13. 9. 2018 - 10:09)

Chtěl bych ,aby se zde namixovali afgánci a tálibové.
Pak by jsme byli udatnější.

D (Čt, 13. 9. 2018 - 10:09)

Nepodezírala bych Čínu z...I v době, kdy nám Rusi vládli, a dokonce nás i vojensky okupovali, měli ve světě méně základen než Američané. Celým generacím Čechů a Slováků (stejně jako jiných Východoevropanů), kterým Rusi svou rozpínavostí a panovačností zkazili život, to však nepomohlo.

Reklama

Přidat komentář