Reklama

PANICKÁ PORUCHA 13 díl

tardbas (Pá, 6. 1. 2012 - 16:01)

..nechci se Tě josephine dotknout - opravdu promiˇn - ale Tvůj problém mi přijde o ho...ě...ostatní jsou rádi, že vůbec nějak fungují - a Ty skuhráš, že si nemůžeš dát kořalku :-((

josephine2010 (Pá, 6. 1. 2012 - 13:01)

tvůj příspěvek působí...Lucko díky. Je to přsně jak píšeš. Člověk se začne asi moc pozorovat, mně to zpočátku strašně rozhazovalo, pokaždé jsem si myslela, že umřu, což je asi ten důvod, proč člověk začne panikařit a přivodí si ještě větší potíže, taky máš pravdu v tom, že je to vážně koloběh - dám si třeba jen lok vína a už čekám, co se stane. to je právě to, co je špatně. jenže zároveň se z toho neumím vymanit. Podotýkám, že kdyby to bylo tak jednoduché, jak píše tardbas - a má pravdu - jenže když si chci dát s kamarádkou např. jeden svařák, to přece není chlastání??? ale fakt se tomu budu muset vyhnout, nemám na alkoholu závislost, takže to není takový problém. síš mi to vrtá hlavou. Ale mě třeba stejným způsobem rozhodí i letadlo, stejný proces, stejný kolobeh, snaha nemyslet na to a ve finále zběsilé dopování se lexaurinem těsně před vstupem, abych to vůbec "přežila" :-) trochu se to upravilo, co mám dítě a jsem často nucena s ním přelétávat, nemohu se totiž tolik soustředit na sebe a rázem to jde ... (ro vysvětlení, otec malé je cizinec, hodili bychom se v podstatě i do diskuze o životě s muslimem, ale na to už nemám nervy :-) ).No každopádně je to pěkná potvora a budu fakt ráda, pokud se mi někdy podaří se toho zbavit .. Všem hodně sil!

Lucka (Pá, 6. 1. 2012 - 13:01)

tvůj příspěvek působí naopak srozumitelně a prožíváš to co zná spousta z nás.Pokud si uděláš trochu času a projdeš si několik doskuzí o Panické poruše nazpět,kdy se zde ještě mluvívalo rozumně a k věci,dozvíš se hodně potřebných rad a zkušeností stejně postižených lidí.Doporučuju!Ale musíš se vrátit i o někilik let zpátky.
A přesně jsi popsala základní pravidla paniky,kdy jakákoliv změna v těle,zima,teplo,bušení,bolest atd vykolejí člověka víc než je obvyklé a potom se začne přehnaně hlídat,všechno vnímat a očekávat ty nepříjemné stavy,které se nakonec samozřejmě dostaví.Obzvlášt když už jednou poplašený mozek stejnou situaci,kdy ti bylo zle zaznamenal..tedy místo,okolnosti atd.
Neexistuje univerzální rada,jen se musíš v období stresu a nepohody vyhýbat všem spouštěčům takovýchto stavů,u tebe je to zřejmě alkohol.Ono se to zlepší,neboj,věř tomu.Já jsem mívala paniky a agorafobii dlouhá léta.Dnes nevím,co to je ale celý život jsem byla a už zůstanu vnímavější na věci a situace,kterých si někdo jiný ani nevšimne a tudíž jsem rychleji rozhoditelná.Jen už to není klasická panika a dovedu se proto už léta sama,případně vyjímečně slabým lékem zklidnit..takže bude zase dobře,věř tomu!

tardbas (Pá, 6. 1. 2012 - 12:01)

Dobrý den všem, je tady.....nechlastej:-)))

josephine2010 (Čt, 5. 1. 2012 - 12:01)

Dobrý den všem, je tady někdo kdo trpí panickými ataky v souvislosti s požitím alkoholu (v libovolném, tj. i minimálním množství)? Nikdy jsem podobné probémy nemívala, resp. párkrát se mi objevila tachykardie, ale bez fyziologické příčiny, nic nezjištěno u žádného z lékařů; vždy v období zvýšeného stresu např. v zaměstnání. Poslední dva roky mám stresu skutečně dost (složitý partnerský vztah, ze kterého nechci odejít kvůli dítěti), dříve jsem si vypomáhala alkoholem v rozumném (ok, někdy i méně rozumném) množství. Poslední dobou jsem však nucena se pití vyhýbat úplně, vadí mi napři i sklenička vaječňáku :-) mívám po něm totiž panické ataky, u mě se projevující zrychleným bušením srdce, návaly tepla a zimy a pocitem, že mi někdo drží ruku na krku a nemůžu dýchat. Vím, že si to asi částečně způspbuji sama, že třeba na nástup problému podvědomě čekám - ale jak z toho ven?? Jasně, abstinence je určitě řešení, spíš by mě nějak zajímalo, zda podobným problémem trpí i někdo jiný. AD neberu a ani nechci, v případě zla si pomáhám Lexaurinem. Díky předem a omlouvám se, pokud můj příspevěk působí chaoticky.

Alča (Čt, 5. 1. 2012 - 09:01)

Přeji všem pěkný den.
TARDBASI máš pravdu s těmi léky,já už tolikrát chtěla omezit,ale vždycky se něco podělalo a zase jsem pokračovala dál a už to asi ani lepší nebude.
Dneska ráno mám oteklý prst jako prasátko a hrozně bolí,takže píšu jen pravou rukou.Už to vidím,že s tím budu muset jít někam na ortopedii,protože je to čím dál horší.A už mám z toho takovou malilinkou paničku,že budu sedět v čekárně a čekat a poslouchat ty bláboly ostatních,což mě nedělá dobře.Kloub mě bolí kdybych se do něj klepla,tak zešílím.
Budu končit protože psaní jednou rukou je špatný a pořád vymazávám,jelikož se neustále pletu.
Opatrujte se a držme se,lepší to už asi nebude.Tak zatím.

tardbas (Čt, 5. 1. 2012 - 09:01)

lidičkové, kdybyste viděli.....no určitě je to melo nejlepší - pokud na to máš, tak to zvládni třeba jen s psychoterapií - já a hodně z nás už se bez léků neobejdem - jak jednou začneš brát-není jednoduché s tím přestat - ale zase na obhajobu léků musím říct, že Ti mnohdy umožní podstatně větší životní komfort...

mela (St, 4. 1. 2012 - 22:01)

lidičkové, kdybyste viděli jak mě dnes bolí škopek :-( . Přeji všem klidný večer a co nejméně broků.
PS : stále zkouším bojovat bez léků

Věrunka (St, 4. 1. 2012 - 17:01)

VĚRUNKO zdravím,dneska jsem...Jé tak to jsi chuděrka,že tě to pořád tak trápí.Sehnala jsem si medvědí olejíček a už podvakrát mi pomohl se vylízat z pořádné rýmy a kašle.Natřela jsem se pod nodem a na hrudi potom zalezla pod deku a ten mentol jsem vdechovala - nosem na střídačku s ústy.Teplo ti není i když jsi až nad hlavu přikrytá,je to fakt suprový.Doporučuju.Přeju ti brzký uzdravení.

Alča (St, 4. 1. 2012 - 16:01)

VĚRUNKO zdravím,dneska jsem poprvé od neděle vylezla z postele.Tak jsem nachlazená,že už jsem dlouho nebyla.Měj se moc,moc pěkně a buď v pohodě.

Věrunka (St, 4. 1. 2012 - 16:01)

Zdravím všechny co sem...Ahoj Alčo,tvé básničky jsou skvost,jen piš piš.

Alča (St, 4. 1. 2012 - 16:01)

Zdravím všechny co sem píší.Nejsem na tom moc valně mám chřipku nebo co,strašně mě bolí palice a mám rýmu.Otekl mě ukazovák a tak nevím zda je to artroza nebo nějaká "lepra" či co.

Psávala jsem tady básně,rýmovalo
se to krásně,ale nějak po čase
nebyla jsem v ohlase.

Nevím zda mám ještě psáti,
nemám chuť se vnucovati.
Jsou zde jisté bývalé,co
kritizují tu stále.

Mějte se všichni dobře a opatrujte se.Dneska dávali na ZONE REALITY v telce o Agorafobii,tak jsem se dívala až se mě zrychlil tep.Takže to není ještě tak jak bych si přála.Pá pá.

tardbas (St, 4. 1. 2012 - 13:01)

ahojte věrní této diskuzi - jak se vám vede v novém roce?..já se postupně stabilizuji - jsem na 0,25mg riva a 200mg lamotrixu...jinak život je boj - to je jasné...
Alčo: zarecituj nám prosím nějaké verše:-))...
Zdeni-doufám, že už je to lepší...chlapi - kocúre a lazare - kolik kilo broků jste pře s vátky vyzobali?:-)

Lukáš (Po, 2. 1. 2012 - 17:01)

On už jsem raději nikdo nechodí,protože jak se něco napíše,ihned to nějaký "neurotik"poplive.Že? děvčata.Víme o které se jedná.Nedávno to tady zase ukázaly.

HANA (Po, 2. 1. 2012 - 16:01)

Jééé, Pajka je tu.... i...Taky jsem tady chodila jak tu byla správná squadra lidí,Pajka, Johanz...pak se to nějak pokazilo. Nyní po roce jsem zde nakoukla abych popřála všem hodně zdraví a spokojenosti.

Mela (Ne, 1. 1. 2012 - 04:01)

"VYLÉČENY"Bez...nejdřív musím pogratulovat a zeptat se jak jsi to dokázal?

Ostatním také přeji vše nej do Nového roku a hlavně hodně síly

Eva R. (Ne, 1. 1. 2012 - 02:01)

Jééé, Pajka je tu.... i Johanz si vzpomněl, tak to je milý! :-))))) Ještě jsem si vzpomněla na Ditunku-básnířku, jak jsme tu rýmovaly, Krakonošku, Missku Zuzku, Katarínu, Áju, Jindru, Editku, Martinu..........
Jak vidíte, pořád držíme při sobě,nezapomínáme na tohle místo, které pro nás bylo - a pro mnohé stále je - druhým domovem, hezký nový rok moji nejmilejší :-))))))))))

Johanz (Ne, 1. 1. 2012 - 01:01)

"VYLÉČENY"Bez léku několik let.PŘEJI ŠŤASTNÝ ROK 2012.

Drevokocúr (Ne, 1. 1. 2012 - 01:01)

Vše nejlepší do nového roku všem. Hlavně zdravíčko, štěstí. :-)

Kelly16529 (Pá, 30. 12. 2011 - 21:12)

Ahoj lidičky, také vám přeji do Nového roku hodně zdravíčka a hlavně duševní pohody, protože vím, jak moc to dokáže život ovlivnit.
Našla jsem dnes tyto stránky na Googlu, protože si o tom nemám moc s kým popovídat. Vypadám, jak hopochondr, tak se vždycky začnu stydět a zmlknu.
Už přes půl roku beru Cipralex a dnes jsem stejně měla záchvat, že jsem musela zdlábnout Lexaurin. Jsem vyčerpaná, bolí mne svaly a je mi do breku. Hrozně bych se chtěla vyléčit, ale vůbec nevím, jak na to. Není tu někdo z okolí Liberce, kdo by chtěl chodit třeba do bazénu? Fyzická aktivita prý hodně pomáhá :-)

Reklama

Přidat komentář