Reklama

PANICKÁ PORUCHA 13 díl

Alča (Pá, 23. 12. 2011 - 09:12)

Všechny moc zdravím.
TARDBASI básnické střevo není to nejdůležitejší,důležité je,aby jsi byl fit a v pohodě a aby tě nic netrápilo.
DŘEVOŠKU ty jedna bakterie,neboj se oni u vás v zimě nebudou skotačit,jo to kdybys jim zatopil na na 30 st.to by byla paráda.No nic ve zlém opatruj se a buď fit a v dobrém rozmaru.
LAZARE já bych tentokrát udělala mix,uvidíš co to s tebou udělá.Budeš křepčit pod stromečkem a ani nebudeš vědět kolik je ti let.

Jinak:
VŠEM I TĚM CO JEN NAKUKUJÍ A NEPÍŠOU,PŘEJI KRÁSNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH,POHODY, HODNĚ ZDRAVÍ A ŠTĚSTÍ V PŘÍŠTÍM ROCE.

tardbas (Pá, 23. 12. 2011 - 09:12)

Zdravím všechny.
LAZARE...Alčo - ach jo -nemám básnické střevo - no dnes jdu s dcerkou bruslit - těším se moc :-))..včera jsem byl na betles revival - bylo to moc pěkné...tak se všichni do vánoc opatrujte - a dřevoši doufám, že máš vytopený barák:-))...abys neměl na stromečku jinovatku:-) (ale myslím, že ho máš nazdobený venky že?)

Drevokocúr (Pá, 23. 12. 2011 - 09:12)

Melo, to jsi asi nezažila. V koupelně nebylo kde šlápnout, všude špinavé oblečení okolo hajzlu a sprchového koutu. Na pračce jakbysmet, zubní kartáčky na zemi, mokré plavky s ručníkem týden staré v igelitce apod... raději si ani nepředstavovat, jaké baktérie se tam musely množit...

mela (Pá, 23. 12. 2011 - 07:12)

tak se stav i s neteřema u nás :-)

LAZAR (Pá, 23. 12. 2011 - 00:12)

Ahojte... Alčo, já jsem...KOČIČÁKU.......

Už se těším na sobotu... jak vy? Ještě zítra koupím párky na štědrovečerní večeři a bude pohoda, klídek. Nevím jestli si to dáme s kečupem nebo hořčicí... asi koupím oboje, a pak si vyberem :-)

šlehni si to s křenem ať máš nějakou změnu,jednou za rok můžeš.... :))))))))))))

Drevokocúr (Čt, 22. 12. 2011 - 23:12)

Ahojte... Alčo, já jsem rozhýbanej a pořád v letu. Dnes jsme hlídali 3 neteře, to bylo ródeo. Učili jsme je uklízet :-) To byla taková hra... takže jsme tak jaksi vygruntovali pár místností jejich baráku. No, původně tam byl takovej bugr, že jsme si vzali s manželkou sandály, ať do něčeho nešlápneme... :D

Už se těším na sobotu... jak vy? Ještě zítra koupím párky na štědrovečerní večeři a bude pohoda, klídek. Nevím jestli si to dáme s kečupem nebo hořčicí... asi koupím oboje, a pak si vyberem :-)

Utahanej, s nervama vypjatýma ulehám a přeji všem dobrou noc.

Alča (Čt, 22. 12. 2011 - 21:12)

Zdravím všechny.
LAZARE dneska jsem se hodila do klidu a prospala jsem celé odpoledne,to to ale pěkně vedu.Teď jsem jako praštěná,nevím co budu dělat v noci.
Koukám,že tady jsme jen my dva jako dopisovatelé.Zdálo se,že se to trošku rozhýbe a ejhle zase je to tady v klidu.No to nevadí,já ráda napíšu.
ZDENO už máš všechno napečené a vygruntované.Já si objednala cukroví,protože to není moje hobby péci a je to čím dál více dražší.Sem tam do krabice kouknu a pomalu a jistě ujídám.Snad něco málo na stůl dám,hlavně hodně ovoce tam budu mít.Nic,jdu se probrat do koupelny,jsem úplný tupec po tom spaní.Tak čus bus.
TARDBASI a DŘEVOUŠKU,taky něco hoďte do placu.

tardbas (Čt, 22. 12. 2011 - 15:12)

Vánoce.

Vánoce se kvapem.....bravoo..:-))

LAZAR (St, 21. 12. 2011 - 20:12)

http://www.youtube.com/watch?v=cbZjWNdhPDU&feature=youtu.be

Myslete na to že wobenzym pomáhá všem.....dokonce i farma-průmyslu.... :))))))

LAZAR (St, 21. 12. 2011 - 18:12)

Vánoce.

Vánoce se kvapem...Vánoce se kvapem blíží
já už mám teď plnou spíži
bříško si jen pohladím
na dobroty ho naladím

ALČO-hoď se do klidu,on už si tě "dietář" ohlídá !!! :)))

Alča (St, 21. 12. 2011 - 17:12)

Vánoce.

Vánoce se kvapem blíží
já už mám teď plnou spíži
bříško si jen pohladím
na dobroty ho naladím.

Salát,kapr, cukroví,střevům
pěkně lahodí.Žlučník bude chvíli
plakat,pak budeme pěkně kakat.

Večer potom u stromečku dám si
malou slivovičku k tomu taky malé
broky,budu dělat velké skoky.

Na Silvestra pak si dám,trošku
oliv,trošku sektu a pak sebou pěkně
seknu.Nový rok pak v koutku duše
předsevzetí dám si suše.Jo panečka a
tak zase budu žráti jako prase.

Tak to půjde další rok a je ze mě
zase cvok.V útulku pak pro blbouše
kousat nehty budu tiše.

Drevokocúr (St, 21. 12. 2011 - 17:12)

V mnohém sebe jako ajťáka identifikuji, ale akvarijní rybičky v práci nepotkávám :-) Jinak s těmi uživateli to je trefné, to vždy bylo, je a bude. Bacha na všechny kravaťáky :D

Drevokocúr (St, 21. 12. 2011 - 16:12)

LAZARE, Ty mi umíš vždy zvednout náladu a mandle :-) Musím se omluvit, že jsem psal, že lidé okolo mě jsou ujetí. Nejsou. Najdou se lidé normální a děkuju Pánu Bohu za ně. A platí to i o lidech tady na PP. Jsem vděčný za tuhle diskuzi všem dobrým lidem, protože bez nich by to tu nebylo prostě ono.

To s tím Ajťákem mě dostalo :-)

LAZAR (St, 21. 12. 2011 - 16:12)

KOČIČÁKU,chce to vyměnit vedení nebo místo a budeš ve "VATĚ" :))))

Plat až 150 tisíc měsíčně

Firmy zvolily dva možné způsoby, jak nové "ajťáky" získat do svých týmů. Jedna část je ochotna soupeřit o zájem uchazečů například prostřednictvím nabízených platů a benefitů. "Platové podmínky jsou různé a nejde je paušalizovat, ale lze se dostat až na částku 150 tisíc korun za měsíc. Záleží na pozici, specializaci a také na zkušenostech," říká David Petrů z personální společnosti Hill International.

Jak upozorňuje, u všech IT pozic je už standardně požadována velmi dobrá znalost anglického jazyka. "V poslední době se ale setkáváme i s poptávkou po znalosti němčiny. Upřednostňují ji německé a rakouské firmy, které teď otevírající svá IT centra na území České republiky," vysvětluje David Petrů. Mezi nejčastěji nabízené benefity patří pružná pracovní doba, notebook, pět týdnů dovolené a občerstvení na pracovišti.

Poslední dobou roste také zájem o home office - práci z domova. Někteří specialisté se mohou dokonce pochlubit i služebním automobilem a šesti týdny volna.
Stačí jeden rok komerční praxe

Druhá část podniků se rozhodla "vychovat si" své odborníky ze studentů. Celkem běžnou praxí jsou tak v posledních letech partnerské programy předních IT firem s konkrétními vysokými školami.

"Studenti pracují buď part-time asi 20 hodin týdně, nebo na živnostenský list. Firmy jim nabízejí práce testerů, programátorů či analytiků. Při práci na živnostenský list většinou sestavují PC, tvoří a spravují weby, případně dělají grafické práce," říká Klára Antošová z personální agentury Hays Czech Republic a dodává: "Ovšem pokud studenti začnou pracovat již v nižších ročnících, může se stát, že školu nedostudují. Některé společnosti proto preferují studenty 4. a 5. ročníků." Součástí praxe může být i vypracování diplomové práce ve spolupráci s firmou.

"Zatímco v loňském roce zaměstnavatelé ve většině případů trvali minimálně na dvouleté praxi, v současné době postačí i jeden rok. Mnohem větší šanci na uplatnění tak mají už i mladí lidé. V Praze a okolí je u absolventů bez komerční praxe průměrná hrubá měsíční mzda 25 tisíc korun, se zkušenostmi roste jejich cena na trhu, a to až na 35 tisíc nástupní mzdy,“ říká Aleš Křížek, ředitel personální společnosti Robert Half International pro Českou republiku.

LAZAR (St, 21. 12. 2011 - 16:12)

Definice Ajťáka
Určitě trávíte na počítači spoustu času, ať už hraním, surfováním, nebo sledováním internetové televize. Lidi, o kterých zde dnes bude řeč jsou ale o kapku jiní, chcete-li zajímaví. Řeč bude o tzv. počítačových šílencích, expertech, respektive v odborné terminologii půjde o Ajťáky. Pořád nevíte, o koho že se to jedná? Není nic lehčího než se proklepnout k samotnému obsahu tohoto článku.

Určitě slýcháte od svých blízkých časté rady a tipy k "nezaplacení" o tom, jak nemáte trávit na počítači tolik svého volného času, a jak se z Vás stávají závisláci, v horších případech trosky. Co by si asi tak vaši "spasitelé" pomyslili o lidech, kteří snad ani nespí a téměř všechen čas, jenž mají na svém kontě "prošustrují" právě na své nejoblíbenější "věčičce", která je nám všem známá pod pojmem PC.

Každý den se setkáváme s lidmi, kteří věnují své zálibě více času, než je zdrávo. Dnes bude řeč o lidech, jenž s počítačem tráví skoro všechen svůj volný i nevolný čas, a jsou skutečnými mistři ve svém oboru. Řeč je o počítačových šílencích, chcete-li géniech. Nechávají si řikat Ajťáci a jsou vysoce nebezpeční. Napad-ne li vás otázka, kde že se vlastně vzalo toto vskutku neobyčejné označení, mám pro vás velmi jednoduché vyvětlení. Označení vzniklo z anglické zkratky IT ( Aj Tý), neboli informační technologie. Být Ajťákem není vůbec jednoduché, respektive se dá tento typ člověka považovat za odborníka, ne-li elitu ve své práci, což znamené, že jím nemůže být každý. Tento článek věnuji právě těmto zajímavým tvorům, a pokusím se Vám tyto lidi alespoň částečně přiblížit.

Definice, aneb kdo to vlastně Ajťák je?

Je to holka, nebo kluk, který má většinou u sebe neustále počítač. Buď laptop, nebo palmtop nebo jiné jak říkáme stříbrné krabičky – mobil, foťák, mp3 a možná existují i nové stříbrné krabičky, o kterých my nemáme ani ponětí. Ajťák už ale o nich ví.V běžném životě si nic nepamatují a jsou zmatení. V takovém případě jim pomáhá manželka, nebo přítelkyně, ale i maminka, protože ajťáci první dvě osoby často nemají.

Ajťáci jsou prý velmi líní, neochotní, naivní a arogantní lidé, kteří nechovají úctu téměř k vůbec nikomu, a rádi se vysmívají běžným uživatelům. Většina z Vás si je představí jako tlusté, vyžrané lidi, kteří celé dny prosedí na židli, pričemž se neustále cpou pizzou, kterou s obrovskou radostí zapíjí nějakým kalorickým nápojem. Ajťáci jsou zkrátka jiní, i když spousta zaměstnanců by raději řekla divní. Podle jedné britské studie z roku 2007 si téměř polovina zaměstnanců nadnárodních firem ve Velké Británii stěžuje na neefektivní práci IT oddělení a třetina je považuje za brzdu firemních úspěchů. Každopádně musíme všichni uznat, že bez nich by jsme měli velké problémy a velmi často jsme rádi, že máme nějakého toho ajťáka po ruce. Důkazem jejich vysoké arogance můžou být i velmi vtipné, až zarážející vtípky, které nenechají nejednoho amatéra v klídku. Jako je například cedulka před dveřmi samotné kanceláře. Na ní stojí:

Lehká otázka: 100 Kč
Těžká otázka: 250 Kč
Blbá otázka: 500 Kč
Otázka, u které musíme myslet: 800 Kč
Otázka, co vyžaduje poradu: 1000 Kč

Pokud vás neodradí ani toto, můžete směle vstoupit a požádat o pomoc. Každopádně toto není jediný znak, který může pravého Ajťáka označovat. Jsou u i určité zásady a pravidla!

Desatero zákonů pravého Ajťáka

Zákon pořádku: "Ajťák" má v kanceláři zásadně bordel. Pořádek je přeci pro blbce a inteligent ovládá chaos. "Ajťák," který má v kanceláři pořádek, je tedy dle dané logiky buď blbec, nebo "kravaťák" (viz zákon č. 2), nebo (a to je nejčastější) obojí dohromady.

Zákon o hovně na práci: "Ajťáci" se dělí na "šroubováky" (technická/hardwarová podpora), "programátory" (opravdoví programátoři, nebo též "jen" softwarová podpora), "dráťáky" (síťaři) a "kravaťáky" (management IT oddělení). Každá z těchto skupin považuje sebe sama za nejdůležitější a prohlašuje o těch druhých, že je k ničemu, "má hovno co na práci" a že by se bez nich klidně obešla.

Zákon o nicnedělání: Stejně tak ani zaměstnanci ostatních oddělení firmy nechápou práci "ajťáků" a šíří o nich informace, že nic nedělají, jen pořád sedí a čumí do monitoru. Fakt, že mají zálohována svá data, síť je bezvadně nakonfigurovaná, počítače záplatované a všechno chodí, jak má, považují za samozřejmost, nikoli za kvalitně odvedenou práci IT oddělení.

Zákon telefonické komunikace: "Ajťák" nikdy nebere telefon po prvním zazvonění!! Vždy je totiž velice vytížen - buď musí nejprve dopít kávu, dočíst článek, dojet poslední okruh závodu v počítačové hře, nebo postřílet všechny nepřátele v daném levelu střílečky. Teprve poté, co jsou tyto důležité činnosti dokončeny, je možné přijmout hovor.

Zákon restartu: Při telefonickém rozhovoru "ajťák" vždy jako první krok navrhne restart počítače. Pokud nechcete být "ajťákem" považováni za "ten je nějakej chytrej, woe!", nikdy nevyslovujte větu "to už jsem zkusil a přesto to nefunguje!"

Zákon o čase: "Ajťák" nikdy, ale opravdu n-i-k-d-y nesmí přijít okamžitě po ohlášení závady! Uživatelé by si na tento přístup zvykli a vyžadovali by ho úplně vždy (a po každém), což je samozřejmě špatně!

Zákon pohybu: "Ajťák" pokud možno neopouští svou kancelář. Jestliže je k tomu donucen okolnostmi (např. došla voda na kafe), pohybuje se po chodbách rychlou chůzí a snaží se vyhnout všem živým bytostem, včetně psů, koček a akvarijních rybiček. Ví totiž, že si uživatelé po jeho spatření vybaví závady, které do té doby nepovažovali za důležité a tak je ani nehlásili. Klasická věta uživatele směrem k příliš pomalu se pohybujícímu "ajťákovi" začíná: "Když Tě vidím, nefunguje mi...."

Zákon zbylých šroubů: Pokud je nutná demontáž počítače, je jisté, že "ajťákovi" po opětovném smontování zbude několik bezprizorních šroubků. Právě tímto poznáte "ajťáka" od běžného uživatele - jen málokterý "ajťák" zašroubuje bočnici skříně na více, než jeden šroubek.

Zákon vzájemné blbosti: Setkají-li se dva "ajťáci" nikdy si nezapomenou postěžovat na to, jak jsou jejich uživatelé úplně blbí (případně se vzájemně trumfují nejhoršími případy ze své sbírky). Jestliže se setkají dva uživatelé, jejich hovor se určitě stočí na to, jak je blbý jejich "ajťák." Výsledek: blbí jsou asi všichni. Nejvíc samozřejmě "kravaťáci" (viz zákon č. 2).

Zákon sklerózy: Zavolat "ajťákovi" s tím, že se chcete připomenout se svým problémem a zeptat se "zda na vás nezapomněl", je zhruba stejně účelné, jako zeptat se pacientů na patologii, zda ještě nezemřeli.

Ajťák jako mistr svého oboru se musí velmi často potýkat s uživateli, jejichž úroveň znalosti a práce s počítačem je téměř nulová, což občas naše milé Ajťáky přivádí do rozpaků. Není nic horšího než nechápající, arogantní, naivní a rádoby ,,chytrý" uživatel, který nemá o daném problému ani ponětí. Vybral jsem pár velmi zajímavých, ale hlavně skutečných problému, které musely být vyřešeny.

Situace č.1:

BFU: Zdravím. Nefunguje mi počítač. IT: Dobrý den. Co přesně to nedělá? BFU: Nic. Mačkám vypínač a nic. IT: Aha. A svítí vám lampička na stole? BFU: Taky ne. IT: A funguje vám kávovar? BFU: Ne. A nesvítí ani světlo. IT: Tak to je totéž, co u nás. Nejde elektřina. Volejte elektrikáře. BFU: Ale mi nejde počítač!! Víte co? Přijďte se na to podívat, nemám moc času.

Situace č.2:

BFU: Dobrý den. Mám OBROVSKÝ problem!
IT: Povídejte.
BFU: Nejde mi spustit Word a já nemůžu pracovat a musím to mít hotové do oběda a jestli to nebude, tak…
IT: Zadržte, zkusíme se na to podívat spolu. Hlásí to něco?
BFU: Nic. A nemám vůbec ikonu na ploše.
IT: Podívejte se do koše. Do toho v pravém rohu plochy!
BFU: Jak?
IT: Dvakrát na něj klikněte.
BFU: Tam to je. Nechápu, kdo mi to tam dal. Ale stejně to nejde spustit!
IT: Vytáhněte si ho myší na plochu.
BFU: Díky, už to funguje.
IT: Hezký den.

Situace č.3:

BFU: Haló? Nejde mi pošta!
IT: Dobrý den. Kdo volá?
BFU: Nejde mi pošta!
IT: Ano, posílali jsme všem uživatelům e-mail, že nejde spojení k providerovi, ale usilovně se na tom pracuje. Musíte mít strpení.
BFU: Ale já potřebuju nutně poslat zprávu na centrálu!
IT: Nejde internet, ani elektronická pošta. Tudíž momentálně nepůjde poslat nic.
BFU: Vy mi nerozumíte! Já potřebuju poslat zprávu na centrálu. Měla tam být ráno v osm.
IT: Jednak je jedenáct a spojení nejde deset minut a jednak jak už jsem říkal, když nejde spojení, tak nic poslat nepůjde.
BFU: Dobře, jak myslíte. Tak já zavolám vašemu nadřízenému!
IT: V případě, že nejde připojení k providerovi, můžete volat třeba generálnímu a my s tím opravdu nic neuděláme. Ne, že bychom nechtěli, ale nemáme tu moc.
BFU: To se uvidí!
IT: Hezký den.

Jak můžete sami zpozorovat, ani se těm Ajťákům nedivím. Není lehké mít s příliš amaterskými uživateli tak velkou trpělivost. Nejčastějším řešením je restart počítače, tato rada prý pomůže minimálně třetině uživatelů. Každopádně doufám, že jsem vám tyto zajímavé lidi přiblížil a také věřím, že jste se dozvěděli něco nového.

Zdroj: www.blog.zarohem.cz

ZASE JSEM POBRAL TROCHU ROZUMU.... :)))))))

LAZAR (St, 21. 12. 2011 - 16:12)

Ahojte, tak jsme zavaleni...KOČIČÁKU---->díky

Drevokocúr (St, 21. 12. 2011 - 15:12)

Ahojte, tak jsme zavaleni sněhem. Sněží o 106, klouže to, jsem rád, že jsem už doma. V baráku je 16°C a doufám, že se mi podaří jej trošku zahřát. Topím v krbovkách pořádně bukovinou, tak to snad do večera, co manželka přijde domů, bude hezky hřát :-) Ještě k tomu uklízení a uklízení, takže jako hadr na holi :-)

Dnes jsem spolupracovníkovi, který je ajťák, o tom případu, co mě klientka chtěla zulíbat, tak se mi vysmál, proč jsem toho nevyužil :D A jak jsem mu pověděl, že v počítači měla v historii stránky typu "sex s koněm, swingerspárty v Ostravě" tak chtěl na ni číslo telefonu. Tak začínám přemýšlet, jestli jsem ujetej já, anebo lidi okolo mě. Tady mě div neumlátěj kvůli názoru na zedníky a pro další je sodomie jen zpestřením... chjooo...

zdena (St, 21. 12. 2011 - 11:12)

čauky lidičky ,nechci se vůbec vyjadřovat k té polemice co tu vznikla ,každému co sám chce a jak to cítí .
Tardbasi moc prima že to tak zvládáš,držím palce.
Alčo koukám pořád v jednom kole,jsi prostě držák.
Silvi i Luci klídek némá cenu se rozčilovat , moc zdravím.

Drevokocúr (Út, 20. 12. 2011 - 23:12)

Tak po celém lítacím dni sedám chvíli k počítači abych vás všechny přečetl. Kdo jsou přátelské nálady, ty zdravím. Kdo jsou nabroušeni, ať vzteky puknou. Nikdy bych nečekal, že takové téma dokáže mnohé lidi postavit proti sobě. Je mi líto toho, že jsem otevřel téma Havel. Nějak jsem pozapoměl, že k diskuzi musí být více lidí respektujících se navzájem. Má chyba. Takže jestli se mé názory někoho dotkly, nechť mi promine.

Tardbasi, gratuluju, myslím, že se Ti povedl velký kus práce na sobě samotném a držím palce v zdárném pokračování.

Alči, s těma frontama a lidma v supermárketech Ti to věřím, dnes jsme vystáli dvě velké fronty a měli jsme nohy až v krku :-)) K tomu všemu barák pěkně vymrzl, venku -10°C , tak jsme hluboko v peřinách, v ložnici 17°C , tak se zahříváme jak jen můžem.

Pomalu se mi po Tritticu klíží oči, tak to asi už zavřu a půjdu spát. Zejtra další kolotoč a pak hurá na Saturnálie :-) Už jsem přemýšlel, co budem dělat. Předloni jsme montovali skříňky od kuchyně, loni zdili obývák, letos budem spravovat postel, protože pěkně vrže :D

Alča (Út, 20. 12. 2011 - 16:12)

LAZARE ani na frekventovaném místě mě už nic nebude rušit.Ale ráda bych tady tak 30-40 let ještě pobyla,když teď zemřela paní,která měla 107,tak pro tady neotravovat tak dlouho.Víš co za tu dobu sežeru broků.Jinak rodina je poučená,dají mě do kufru žihadla a pohřbí mě se žihadlem.
Byla jsem na poště,však víš teď lidi hodně nosí lovů,tak jsem byla udělat přepadovku,zaplatit inkaso a jsem tak strašně zmrzlá,že jdu skočit na pryčnu a udělat čajík.Dietář jel lovit vánočního kapra,tak doufám,že se do velikonoc vrátí.
Zdravím taky DŘEVOUŠKA,TARDBASE,ZDENU a další padlé vlastence.

Reklama

Přidat komentář