Reklama

PANICKÁ PORUCHA 13 díl

Drevokocúr (Út, 29. 11. 2011 - 22:11)

Nechci nikoho soudit, ani nechci se v tom moc rozpitvávat. Když nezaberou antidepresiva, tak stěží hledat cestu k uklidnění anxiety. Mě 40mg Citalecu musí stačit, mám k tomu 300mg Trittica a 150mg Prosulpinu. Je zajímavé, že s kombinací těch léků dokážu nějak fungovat. Pokusy o částečné vysazení z výše jmenovaných měly zásadní vliv na kvalitu života. Dokázal jsem bez Prosulpinu fungovat max pár měsíců, pak sem vysadil Citalec a po pár měsících jsem se hrabal z nory, jaké hnusné paniky se mi rozjížděly. Ale naštěstí jsem zase na své "dávce" tak je to relativně Ok. Jak přicházejí úzkosti, tak jedině Xanax. Ano, pro někoho euforické stavy, mě to v danou chvíli hodí do normálu, takže ani nevím, že jsem úzkosti měl. Pak jdu a makám dokud nevyplavím endorfíny, které jsou zdravějším zdrojem pohody. Tak na to chodím já. Od lesa. Jak není dostatek endorfínů z pohybu, tak ani kýbl antidepresiv nepomůže. Jak kolikrát někomu řeknu, kolik že toho beru, tak z toho sedaj na prdel.

Alči, zdravím do štatlu. Hehe, ten výraz žihadlo se aj u mě uchytil :D Lazare, Zdeni, Tardo, držte seeee :-)

tardbas (Út, 29. 11. 2011 - 20:11)

..já

sam (Út, 29. 11. 2011 - 19:11)

kolik nás je tady z Brna?

tardbas (Út, 29. 11. 2011 - 12:11)

Pete nic ve zlým ale už se.....Věrunko nesmíš se na mne zlobit...však jsem napsal ,,neurčeno pro citlivky,,...jojo holka - takový krásný halušky - to je parádička (snížek se pomalu snášel z tašky:-))...ale je fakt, že tady pravidelně žádný tak vážný fetoš nepřispívá...to na help24 jich je bohužel (skrachovanců díky doktorům) celkem dost...:-(

tardbas (Út, 29. 11. 2011 - 11:11)

Pete nic ve zlým ale už se.....vysrat se na to mohu - ale je to memento všem dlouhodobým a pravidelným ,,zobalům,, - já díkybohu zase tak hrozné potíže nemám - ale i tak je to výživné - to mi věř!!!

Věrunka (Út, 29. 11. 2011 - 10:11)

..přikládám link na...Pete nic ve zlým ale už se na to vys.r.Nesleduj se tolik a bude ti líp.Je to těžký fakt to vím.A nedívej se na flustrující videa a filmy.Čau.

tardbas (Út, 29. 11. 2011 - 10:11)

http://en.wikipedia.org/wiki/Benzodiazepine_withdrawal_syndrome

http://www.youtube.com/watch?v=NLp6PLC9sEw

tardbas (Út, 29. 11. 2011 - 10:11)

..tak znovu..:
http://www.youtube.com/watch?v=uDbPnAQ-c1o

tardbas (Út, 29. 11. 2011 - 10:11)

..přikládám link na některé extremnější absťáky - není určeno pro citlivé povahy:
Petr Wallinger - Re: Fw: ..no žádná pr..l

CN=ABB_CZ01_SPK01/OU=SRV/O=ALSTOM
Database 'Petr Wallinger', View 'All by Person', Document 'Re: Fw: ..no žádná pr..l'

tardbas (Út, 29. 11. 2011 - 10:11)

..v Brně jsou Alčo 3 trhy - na Zelňáku, na Svoboďáku a na Moravským..

tardbas (Út, 29. 11. 2011 - 10:11)

Alčo :-)

tardbas (Út, 29. 11. 2011 - 10:11)

Zdar děťátka,trak se tak...A : tak, jestli bereš jen citalon - tak si gratuluj - takové snižování benzáků je fakt jiná káva - to se člověk doslova třepe na tu svoji drogu...a ten lexoš mezi ně taky patří..:-)

Alča (Út, 29. 11. 2011 - 10:11)

To jsem psala já nějak mě utelko celé jméno.

A (Út, 29. 11. 2011 - 10:11)

Zdar děťátka,trak se tak dívám a pročítám,ale vy jste úplná lékárna.Co vy všechno sníte.Já jsem jen na Citalonu lOmg a to se tady dívám jak vy ovládáte léčbu nás padavek.
TARDBASI,já se také tím probírám už 13 let a jsem stále na tom jednom léku a chtěla bych se ho zbavil úplně,ale asi to nepůjde.Když už bych chtěla třeba začít vysazovat,tak se to ve mě probudí a už jsem ráda,že zase zobu a to ho beru jen lx denně.
Nejplve jsem to kombinovala s Lexošem a potom doktro řekl,že lexoš nemusím.Tak jsem zústala na Citalonu.
Zdravím též naše "padlé" DŘEVOŠE,LAZOŠE a ZDENU,tak se opatrujte. Sedám do žihadla a ujíždím do centra Brna.Mrzne a nechce se mě ven,ale musím.
Až přijedu,tak se odměním a udělám si řízek a bramborovou kaši,taky si koupím zákusek a půjdu hňipat do pelíšku.Tak pá pá.Váš brněnský dopisovatel.

tardbas (Út, 29. 11. 2011 - 09:11)

Heh, že já jsem borec?...Zdeni - jseš samozřejmě dobrá též :-))..vždyť se ho úplně zbavila...to mne tak trochu asi taky čeká...ale tu zbývající půlečku budu řešit až příští rok...potřebuji se teď do vánoc stabilizovat..mám celkem zpackaný osobní život-žádný deprese na vánoce nepotřebuji...
..Dřevoši : xanax mám jedno balení doma, kdyby bylo nejhůř a došel mi rivotril...zjistil jsem, že se ten clonazepam dá alprazolamem celkem slušně nahradit - xanax sr má podobnou délku metabolizace jako rivotril (samotný neurol o mnoho kratší)...ale účinek je přece jen trošinku odlišný - xanax )alprazolam) působí přece jen trošinku víc euforicky zatímco rivotril mzorelaxačně...proto se taky rivotril indikuje u epileptiků-má výraznější protikřečové účinky....ale při vysazování jsou ty křeče taky součástí těch potíží, jak jsem psal výše :-(

tardbas (Út, 29. 11. 2011 - 09:11)

Heh, že já jsem borec?.....Drevoši - jj jasně - máš pravdu jsem extrémě přecitlivělý na chemii - u mne to není klasický abuzus (zneužíváná-tolerance-závislost)...ale neuvěřitelná psychosomatická fixace na ten lék...fakt mám slušný absťáky i při snížení o 1/4 tabletky... křečové stavy, derealizace a depresonalizace, bolesti hlavy atd...no určitě i relaps-návrat původního onemocnění v silnější podobě...já ho bral denně-už 13 let-jeden čas (zpočátku) až 2mg...víš, mám asi velkou dispozici k závislostem - nejhorší je, že mně to takhle doktor psal - musel jsem ho kvůli tomu změnit-úplně se rozčiloval, že to není možný atd...přitom ostatní doktoři se toho celkem hrozily dyž jsem jim popsal, jak dlouho to beru a jaké problémy...ale ten lamotrigin mi celkem zabírá - je to vcelku únosné (se zapřením) to snižování...tak paniku mám také-a samozřejmě je součást těch příznaků z vysazení..:-(...ale věřme - bude líp!!:-))

Drevokocúr (Po, 28. 11. 2011 - 21:11)

Heh, že já jsem borec? Lidi.. žádnej borec! Nezmohl jsem se navíc, než donést pár kýblů dříví a topit. Pak jsem sedl k aukru, tam vystavil pár aukcí s věcma z pozůstalosti po tátovi, abych mohl poplatit zas kousek dluhů, a poštěstilo se. Máme zase na jednu splátku.. tak jsem spokojenej! Vydržet do ledna, kdy bude poslední splátka... a pak se nám ulehčí. Holt 1800Kč v měsíčním rozpočtu je hodně poznat a fakt ten dnešní úspěch na aukci považuji za dar shůry. Teď večer vyklepanej jak trotl, nervy na pochodu, zobám Xanax a snad bude líp. Mějte hezký večer všeci.

Tardbasi, já myslím, že to snad není ani možné, že bys měl vybudovanou takovou závislost. Mě to přijde nějaké čudné. Na mě 0,25 ani neúčinkuje ani nepoznám, že jsem něco snědl. Jak je zapotřebí dostat se do klidu při panice, tak pomáhá až 1 mg.. v maximu můžu brát až 3mg denně... což už je docela dost. Ale teď jsem Xanax neměl já nevím asi 4dny... neberu jej pokud možno pravidelně... Mám panickou hrůzu z vybudování závislosti.

zdena (Po, 28. 11. 2011 - 20:11)

čauky lidové ,Kocoury jsi borec já se dnes taky přemlouvám k větší činosti ale celý den třepink asi mě dochází ten minulý týden ve špitále tak se musím vyburcovat.
tardbasy jsi dobrej že to tak zvládáš je jasný že si to naše tělo pamatuje a říká si o další rivouš já s tím taky ještě bojuju a měla jsem ho naposledy v lednu je to prostě driák ,pomáha ale drží se ,já dělám co umím abych se bez něho obešla co nejdéle,ten lamotril neznám já musela nejdřív obden pak naráz .
Všem držím palce .

tardbas (Po, 28. 11. 2011 - 16:11)

drevokocoure - seš fakt dobrej - už se asi potřetí opakuji- ale já bych potřeboval mít takový optimismus do života jako ty jak sůl...dnes v práci furt myslím na to jak mi je blbě - no děs..a to není zas taková tragedie - loni při úplném vysazení rivouše (teď stále 0,25mg zobu) - to byl rocknroll...potřeboval bych, aby mne sedla konečně nějaká nosná nenávyková medikace -ten lamotrigin není špatný -ale bude na ten driják riouš(absťáky a relaps) stačit? :-((

tardbas (Po, 28. 11. 2011 - 16:11)

..Zdeni - no tak jsem ten ,,klidný,, průběh snižování rivotrilu zakřiknul - dnes valím k doktorce...ale nechce se mi ,,vyklízet,, jen tak bez boje nabzté pozice...pokusím se jí přesvědčit o větší ,,masivnost,, kompenzační medikace za ten benzák..

Reklama

Přidat komentář