Reklama

PANICKÁ PORUCHA 13 díl

Drevokocúr (Po, 28. 11. 2011 - 14:11)

Tak jsem zase zpátky a zjistil jsem, že jsem jaksi bez energie. Povedlo se mi nanosit pár kýblů dříví domů a jsem rád, že jsem zase zaparkoval k počítači. Takže řezání dneska asi padne, budu rád, když se mi podaří aspoň upéct chleba, aby bylo co jíst. No nic, jdu přemýšlet, kde jsem síly nechal a jak si je vzít zpátky.

Drevokocúr (Po, 28. 11. 2011 - 14:11)

Ahojte milí spolubojovníci. Konečně jsem z práce doma a odpočívám. Za chvíli jdu řezat dříví ,tak se zahřeju zas a znovu :)

Průběžně jak tak přitápíme, tak jsem zjisil, že máme v ložnici 22°C což je nebývalá teplota :-) Baráček se už konečně zahřál :-) Teď už jen taková udržovačka. Stačí co 30-40 minut tam hodit pár kousků dřeva. Zatím používáme jen smrkové. Vysušené bukové máme až na zimu :D

Alčo, to má manžel zajímavé ryby.. asi takové dřevěné :D aspoń, že je z nich teplo :-) S výměníkem krbovky jsou sen. Snad příští rok se možná něco líp naskytne. Možná přibude sporák na tuhá paliva, ještě musíme pořádně zváži všechna pro a proti. Druhej den vaříme na elektrice a protáčej se nám krom elektroměru aj panenky :D Tyhle jsme koupili za symbolickou cenu, je jasné, že pokud je nějak nezničíme, tak dlouho vydrží... a to teplo je úplně jiné, než z Peter. Poloviční spotřeba na více tepla, co to vydá. Já to nechápu, jak smrkovina může hezky hřát :-) A stačí v noci přikládat smrkovinou jednou za 2-3 hodiny. Mamka chodí často na toaletu, tak tam dycky něco hodí.

No nic, já teda jdu s tím dřívím a přeji všem krásnej den :) Vaša dřevěná kočka

sam (Po, 28. 11. 2011 - 01:11)

Zdravím,
tak s něčím podobným, jak píše Zdena se trápím x let.Dva roky vojny,různé zkoušky ve školách,starat se o rodinu,chození do práce atd.No,bylo a je to hodně nepřijemné.Chápu vás.

zdena (Ne, 27. 11. 2011 - 20:11)

Čauky ALČI dík no zrovna jsem neperlila ale jinak to nešlo vyfnukala jsem si jít domů dřív a pořád ještě mě nejde se nastartovat no snad to naskočí ,u nás dnes bylo krásně ,svítilo sluníčko tak jsem jen pokukovala z okna asi bych potřebovala nakopnout .

Alča (Ne, 27. 11. 2011 - 17:11)

Všechny zdravím.
ZDENO vítej opět "doma"snad jsi to zvládla vše v pohodě.
Jinak DŘEVOŠI my taky vlastníme krbová kamna s výmněníkem a je to paráda,ale toho dřeva co to sežere.Manžel teď jezdí na ryby a místo ryb nosí dřevo.Tak mu říkám kam jedeš "dřevaři"My máme moc velký byt a tak to vytopení je horší.Ale já to vždycky rozburácím a čekám,kdy ty kamna propálím.
Nového není nic,jen velku je hnusně a to se nechce ani vykukovat.Pes tomu otevřu vystrčí čumák a pozpátku leze zpět.Lenoch jeden.
Kde je LAZÁRO,kde se povaluje kluk jeden panelácká.Tomu se to chrochtá u ústředního topení,ten nemusí přikládat.
SAME,tak jak píše ZDENA u každého je spouštěč jiný,každý jinak "blázníme",ale léky požíráme všichni,ať máme jakoukoliv příčinu.
Děcka pecka do Německa,končím jdu mydlit palici a skákat z věže,trošku proplavat a v pondělí opět se svojí "milou" tetou na chirurgii,kde jí budou brát vzorek na histolku.Tak se zase těším do čekárny na ty blbce co mě tam určitě rozhodí svýma řečima.Tak pápá opatrujte se.

zdena (Ne, 27. 11. 2011 - 10:11)

Hezkou neděli u nás krásně svítí sluničko tak bude určitě dobře.

Same .to je vážně rozdílné u každého se to projevuje jinak ,třeba strach že máš závažný zdravotní problém,nebo musíte dělat cokoliv a bojíš se že to nezvládneš/náštěva u Dr.,nákupování .cestování,/,finanční problém no prostě vše co vlastně muže dopadnout různě a i změny počasí.

sam (Ne, 27. 11. 2011 - 01:11)

Zdravím,
chtěl bych se zeptat jak a v jakých situacích se u vás panická porucha projevuje.

Drevokocúr (So, 26. 11. 2011 - 23:11)

Zdeni, vítej zpět. Přeji brzké uzdravení. Jsi šikula, že jsi to tam zvládnula.

Drevokocúr (So, 26. 11. 2011 - 23:11)

Tak přátelé, včera jsme pořídili staré krbové kamna za 3500 Kč, plácli jsme se přes kapsu :-/ ale myslím, že to stojí za to. Krbovky mají 12kW a jeden kýbl dříví udělá tak jednou tolik víc tepla, než v Petrách s Gajem. Je to jiné kafe. Před topením jsme měli večer 17,5 v nejvzdálenější místnosti (ložnici) a teď tu je už 19°C... a kamna jsou o patro níže. Takže to vypadá dobře. Tak zkoušíme pálit velké kusy dříví, co nám nešly pálit v Petrách a funguje to skvěle! Mohu jen a jen doporučit. Petry jsou dobré tak na uvaření jídla a trochu přitopit... to, co jsem do Peter hodil, tak vyhořelo za 10minut.... ateď mi to hoří 30minut mnohem pomaleji :)

Přeji všem krásný zbytek večera a dobrou noc. Vaša dřevokočka :-)

zdena (So, 26. 11. 2011 - 19:11)

ČAUKY PANIKÁŘI už jsem zase tady sice podřízlá ale jakš-takš funguju ve špitále mě to taky trochu potrápilo joo MOTOL A IPKA mě trochu rozhodila,taky třepink ale měla jsem pocit že o pepině nic netuší ,byli tam všici moc hodní až to na mě bylo moc ,ale hlavně už jsem doma a snad se dám brzy do pořádku ,Alčo zatím dík jsi zlato ,držte se .

tardbas (Pá, 25. 11. 2011 - 08:11)

kocoure - máš skutečně znovu můj obdiv-jsem z města -ale máme chalupu (naši) - na spadnutí - a to topení petrama znám...ale na psychiku je ta tělesná práce celkem fajn (samozřejmě únosná - a v únosných stavech)..jinak já prožívám těžší období - sice mně lamotrigin zabral, ale zase vysazuji rivotril po 13! letech - no tak si dovedete představit ten rockńroll :-)) ..nad ránem nespím - cukatúra ve všech svalech - připadám si jak v cirkuse:-)...to bych mohl převádět jako nové číslo..:-))

Drevokocúr (Pá, 25. 11. 2011 - 06:11)

Ahojte bojovníci, dneska jsem doma, potřebuju day-off jinak bych z té práce zblbnul. Je zapotřebí topit a nikomu se moc nechce :D K tomu musím ještě pořezat dříví c je před barákem..ale ta kosaa, -1°C. Tento rok to musíme nějak zvládnout. Včera vidím v inzerátu Zánovní Petry s 2 novými koleny a 1m trubkou za 500Kč. No, chlápek říkal, jo ve 4 hodiny tam a tam... no tak my tam jeli a ten agent to už prodal. No, naštvalo to nás, ale tak jsme zalezli aspoň se ohřát do OBI a tam viděli sporákovky, které jsme si chtěli příští rok sehnat. Prity W12.. a jak jsme je viděli na vlastní oči, tak se zhrozili a byli rádi za Petry v nichž topíme :-) Kvalita zpracování no děs. Dnešní den bude ve znamení práce, zítra manželka jde dělat zkoušku z angličtiny, tak to nebudem doma a když nevyhajcujeme barák, tak by vychladl.

Alčo, dřevo je super věc, ale je potřeba mít dostatečně nadimenzovaný krb nebo kamna. Především suché dřevo, ať to tlačí komínem :-) A my tak můžeme pustit leda bioplyn po čočce :D My na zateplenou chalupu si vyzkoušeli topení Petrama s měkkým dřívím... a výkon nic moc. Chce to topit furt, aby se to prohřálo... a tam je výkon cca 3-4 kW u měkkého... kdyby kamna dodávaly 10kW tepla tak by to bylo optimálnější, nebylo by potřeba topit pořád :D A to je zatepleno. Neumím si představit jak bychom mrzli jak myši, kdyby zatepleno nebylo. teda umím si představit. Loni jsme každý den při takové "houby teplotě" museli strkat nejméně 2 kýble černého uhlí... takže stovka proletěla denně komínem :D Takhle to je cca 30Kč. Už se těším na příští rok, jak soused mi doveze dřevo za 1/2 ceny, co máme teď. Oni maj vlastní les a tak chtěj si něco přivydělat.. byla to jeho nabídka, tak proč to nepřijmout. Jim se toho válí po lese spousty a nevědí co s tím dělat :D Kdybych měl les a zdraví, tak bych to nařezal, naštípal a prodával už předpřipravené. To by byl byznys :-))

Hezkej den všem a držte se :-))

Alča (Čt, 24. 11. 2011 - 15:11)

Zdravím padlé PEPINÁČE.Dneska jsem se vytrestala.udělala jsem si kávičku a teď mě bolí žaludek a pálí žáha.No tak to by bylo a co vy všichni ostatní?
LAZARE co nového u Lídla?Zítra se tam chci jít podívat.Ja to vypadí s tím tvým počítačem?Už je v poho?
DŘEVOŠI,tak dneska u nás v bytě pouze 18 st.tak jsem to musela jít rozburácet,protože bych v bytě chcípla zimou.Topím zatím dřevem,ale jak přituhne,tak pustíme plyn.Jinak všem pozdrav.
Zdravím taky pooperační ZDENU.Tak pá pá.
TARDBAS je taky někde mimo,že se nehlásí.

Alča (St, 23. 11. 2011 - 16:11)

DŘEVOŠI tak jsem to znovu odeslala na to karel.Tak uvidíme.

Drevokocúr (St, 23. 11. 2011 - 16:11)

Ahoj Alči, nějak mi nic nepřišlo. Ať se koukám jak se koukám. Zkus tu adresu zkopírovat

[email protected]

Možná je někde v potrubní poště díra a mailík se ztratil. Kdyby to zas nepřišlo, tak to pošli na druhý mail:

[email protected]

Tam už to snad dojde. Samozřejmě, že se nejmenuju Karel, identitu odhalím, až poté, co se zidentifikujeme :-) Zatím se měj hezky. Kočka dřevěná :-)

Alča (St, 23. 11. 2011 - 15:11)

DŘEVOŠI napsala jsem ti jen krátký email.Jestli jsi to ty tak napíšu večer víc.AHOJ

Drevokocúr (St, 23. 11. 2011 - 15:11)

Ahojky všem přátelé, tak mě tu zase máte. Diskuzi jsem pročetl a velmi si vážím nabídky od Alči na to autí. Moc bychom byli za něj vděčni. Pokud by se to dalo použít, rádi bychom za něj i něco nabídli. Myslím tím solidní nabídku i jednání.. :-) Mail na mě je : [email protected] Pokud by šlo na Tebe zanechat kontakt, bylo by to super.

Tardbasi, Führer je můj bratr, který je perfektně vycvičený na ničení životů ve svém okolí. Jsem velmi moc rád, že jsme se s rodinou mohli odstěhovat i za cenů velkých závazků. Teď ničí svou ženu, své děti a jeho děti už teď jsou zralé do léčebny. Je to smutné, ale je to tak. Namísto, aby zavřeli jej, tak jej nechají běhat na svobodě...

Lazáro, v Lídlu jsem nebyl tak rok.. a po roce jsem čuměl jak žába do kišky! Tady v podbeskydí nám Lídl přerabovali a je tam tolik věcí, že jsem našel jen jednu věc, co kupuju.. a to sleďový salát v řepovém salátu :-) Mooooc dobrej!!

No, včera se mi zas ty moje stavy začaly rozjíždět do obrátek.. tak šup tam Xanax... poslední dobou jsem byl nucen jíst slanější jídla a teď piju furt nějakou vodu a mám furt žízeň.. močit skoro nechodím. Bolí mě hlava, jak se napiju, je to lepší. No a už jsem včera večer panikařil, co se to děje.. protože se mi při bolesti hlavy motalo i v hlavě a já se bál, aby to nebylo něco vážnýho, no jejda... jedna myšlenka... a ta dokázala tak zahloubat, že jsem měl na 2 hodiny vymalováno :D Pak usnul a OK :-)) Někdy je usnout nejlepší... když to jde :D Co by taky ne.. žena se přitulila ke mě zezadu, začala mě zahřívat, xanax zabral taky... a já pak spal jako kocúr :D

Tak se hezky držte, já musím jít nařezat dřevo trochu a nanosit do světnice.. pak prolétnout inzeráty, jestli nejsou někde výkonnější krbovky, protože matka odmítá topit celý den... a jak chodí na různá rande apod. tak přijdeme večer a pak musím topit do půlnoci, abychom nezmrzli... dnes ráno 17°C v ložnici a to je už dost málo.. na to, že se skoro 3 dny netopilo... a jestli, tak malinko...

Alča (St, 23. 11. 2011 - 13:11)

Jo LAZARE a stopem by to nešlo,mě už by nikdo nevzal.Snad jen nějaký dědeček co tlačí rikšu.Víííš?

Alča (St, 23. 11. 2011 - 12:11)

Ahoj LAZARE,to je vrchol obědvám u počítače a sice bramborový knedlík od Lídla,zelí z Tuřan a uzené od známých.No já ti tu popelnicu,klidně nechám,můžeš toho potom vozit od Lídla více.
Musíme ještě absolvovat pozustalostní řízení a potom všechno do prčič.Je tam nábytek,spousty věcí už jsem poslala "kolínskou rovinou" do košic.Auto je ale napsané na švagra a tak musíme počkat,ale jinak bych mohla ho přeposlat DŘEVOŠOVI,proto u nás to nikdo nechce.Každý máme svého mazlíka.Auto je asi 10-11 let staré.činili žádná hodnota,ale pojízdné.Má letos na podzim STK a jezdil s ním soused za švárou do špitálu.Teď už stojí na dvoře.
Jinak LAZARE já jsem v plném nasazení.já malovala ložnici a dělala úpravy a to tady byly u toho ještě děcka,takže odpočinek je nutný.Jdu jíst už mě to chladne.Tak čus bus autobus.

LAZAR (St, 23. 11. 2011 - 12:11)

Ahoj hoši a děvčata.dneska...Zdarec.....ALČO..pusť na mne tu popelnici,budu s tím jezdit do Lídla pro menu !:) Alčo tak to KOČIČÁKOVI odvez a zpátky jeď stopem...když nesnášíš hromadné prostředky,nebo ať si pro to dojede,na ty soušky co hodlá lovit po lese by to bylo super....lze k tomu připojt "valník" :)))
Alčo uvažuji jestli bys neměla máknout,třeba ten třeping je tím žes zabrzděná a energie nemůže ven.....sama víš jak na tebe působí blahodarně když jsi akční...:))))))))))

Reklama

Přidat komentář