Reklama

PANICKÁ PORUCHA 13 díl

Lucie (Út, 22. 2. 2011 - 18:02)

@Lucie:

Já celé dny...Jsem z toho vážně nešťastná. Prostě jsem úplně hotová z toho,že si myslím to,že mám určitě nějakou rakovinu a z toho mi jde ta panika....

Lucie (Út, 22. 2. 2011 - 18:02)

@Lucie:

Já celé dny...Míla: Na nějaký čas jsem se jich zbavila a to tím,že jsem přišla podruhé do jiného stavu a narodila se mi dítě. Po porodu se mi to na nějaký čas zase vrátilo,ale ne v takové míře. Pak jsem zase byla dlouhou dobu v pohodě. A teď zase od minulého týdne v tom lítám a to pořádně.

Míla (Út, 22. 2. 2011 - 18:02)

@Lucie:

Já celé dny sedávám na netu a hledám si články ke všemu, co mě trápí nebo zajímá a uklidňuji se tím že v tom nejsem sám a něco jsem si zamatoval a pomáhá mi to - trošku :)

Jak jste se těch panických záchvatů zbavila? :)

Lucie (Út, 22. 2. 2011 - 18:02)

Krásný den všem čtu tady Vaše příspěvky a zřejmě jsem na tom úplně stejně. Před týdnem mi začaly silné bolesti zad a bolesti v nadbřišku. Sedla jsem na internet a zadala příznaky no samo sebou mě to navedlo na rakovinu žaludku. Byla jsem u lékaře na sonu břicha,kromě žlučníkových kamenů vše v pořádku. Krev také v pořádku až na leukocyty,které jsem měla 10.5,četla jsem,že bývají zvýšené při nádorových onemocněních,protože se leukocyty shlukují kolem nádoru. Před 3 týdny jsem byla rtg plic a srdce také vše v pořádku. Dnes jsem byla na rtg celé páteře(bolí mě hlavně hrudní). Přijít mám ve čtvrtek. Mám nervíky co mi řeknou. Byla jsem u psychiatra dal mi prosulpin a Sertralin a Neurol. Asi před 3-4 lety jsem měla potíže se záchvaty panické úzkosti. Měla bych jít ještě na fibroskopii,ale mám takový strach...raději bych žila v nevědomosti,že mi něco je. Prostě jsou to tak hnusné pocity. Nedokážu myslet na nic jiného. Otravuji s tím celou rodinu :-( Nevím jak ten strach překonat. Nevím si rady...Pořád jen sedím a čtu vše o nádorových onemocněních a samo sebou část z nich "mám".

Míla (Út, 22. 2. 2011 - 17:02)

Zdravím vás všechny,

taky mám panickou poruchu s agorafobií. Bojím se jít do Billy pro jídlo. Čím jsem blíž, tím víc se ve mě stupňuje napětí a když jsem uvnitř, nemůžu udělat ani krok. Mám závratě, slabost v nohou a sevřený hrudník. Už jsem to několikrát překonal a vše bylo víceméně v pohodě, ale zase jsem se vrátil na začátek. Jízda mhd je taky peklo. Jsem na neschopence, nikam nechodím, jsem objednaný na psychoterapii bez antidepresiv. Tyto stavy mám od prosince. Poslední tři dny nemůžu ani spát. Vždycky, když zabírám, škubne mi tělo nebo různý svaly, hlavně na hrudníku a probere mě to. Taky mě jednou až dvakrát týdně šíleně bolí sval vedoucí k levému ramenu. V tu chvíli bolí jakýkoli pohyb, trvá to ale jen pár minut. A když mě 2x odvážela RZS, ekg bylo v pohodě, tak srdce bych měl mít zdravé. Kolikrát jsem měl pocit i takové lehkosti, jako by mě měla uletět duše - měl jsem hrozný strach. Miluju svůj život a tahle porucha mi ho brání žít na maximum :( Doufám, že se to brzy dá dopořádku pomocí těch terapií

Mirka (Út, 22. 2. 2011 - 12:02)

Ahojky holky
dnes sem volala své psychiatričce že se necítím dobře,zítra mám za ní jet,asi mi bude měnit léky.chtěla bych už konečně normálně fungovat

lenka (Po, 21. 2. 2011 - 22:02)

Ahoj Lenko,
jsi hodná,...Ahoj Petro, děkuji za přání :-). Jsem ráda, že ti přítelka sílí, snad bude vše dobré. Co se týká tvých stavů - byl velmi silný úplněk a ještě silnější erupce na slunci , vím, že hodně známých má problémy se spaním a jsou podráždění. Ty můžeš mít opožděnou reakci na vypětí z toho všeho. Dám ti sem odkaz na jedny stránky - vlevo v sloupci jsou různé odkazy, kdybys chtěla, podívej se na to, mohla by ses dostat k pomoci a alespoň pochopení svých potíží. Pokud bys cítila, že to nechceš, jdi od toho, vůbec se tím nezabývej a jeď jenom terapii. Držím pěsti, občas nakouknu, ale pevně věřím, že budeš zvládat. Držte se obě a vy ostatní tady také.
http://solistempl.blog.cz/rubrika/vestba-na-rok-2011-dle-iniciace-crata-repoa

Mirka (Po, 21. 2. 2011 - 15:02)

Ahojky holky.Miruš ty jsi na...AD sem brala asi už před 4 roky,ted je beru od loňska,začla sem Citalonem,letos mi doktorka přidala Questax a Tritico (po tom se mi spravilo spaní).mám nějaké problémy doma.ta levá strana mě bolí celý den,zkusím víc cvičit.jinak sem bez nálady a energie

Gábina (Po, 21. 2. 2011 - 15:02)

Ahojky holky.Miruš ty jsi na začátku braní AD,že ti je tak blbě? Mě taky od rána bolí hrudník,ráno mě to tak zabolele,že jsem vystřelila v práci ze židle a musela to ještě hodinu rozdýchavat,ale bolí mě i krk a záda.

Mirka (Po, 21. 2. 2011 - 12:02)

Heli, děkuju moc za to co...Ahojky holky,
je mi mizerně,pořád je mi zima,bolí mě levá strana a na prsou,zas mám blbý pocity že se složím,a navíc to hučení v uších,no hrůza.

Hanulinda (Po, 21. 2. 2011 - 12:02)

Heli, děkuju moc za to co jsi napsala. Jen teď přemýšlím,myslíš si,že kdyby s tebou manžel zůstal,tak by si se z toho nedostala?Budí to ve mě trochu dojem,že kvůli tomu musí být člověk sám

petra (Po, 21. 2. 2011 - 07:02)

Petro, nějak je to tu...Ahoj Lenko,
jsi hodná, děkuji za reakci a za zájem.A všechno nejlepší k dnešnímu svátku!:)Přítelkyně je taky Lenka:)
Desátý den AD, v sobotu, už začala být lepší, jen v podvečer kousek xanaxu.V neděli už ani ten kousek, a už je to zase ona. Tak jsem moc ráda!Kéž by jí to vydrželo a AD zabírala pořád..Když začala v neděli ráno uklízet, tak jsem se usmívala radostí, protože to je celá ona, vždycky od rána uklízela...
Jen já od čtvrtka nějak nemůžu spát, budím se stokrát za noc..ale tak to se snad upraví, bylo to opravdu trochu moc starostí..
Moc Ti děkuji, Lenko!

helča (Ne, 20. 2. 2011 - 22:02)

Zdravím všechny,
svoji...Možné to je,ale chce to sílu. Holky, to se bohužel nedá vypsat jen tak..Jsem už hodně dospělá,děti mám z domu a ted jsem zustala sama.Jsem sama 5tý rok a nikdy nepřestanu děkovat,že se na mne manzel vykašlal..:-) Snad dvacet let jsem měla všechny možné fobie, nechodila ven, byla jsem neschopná jezdit MHD a vše,co si jen pomyslíte.
Po osamění jsem začala číst knížky o psychologii, učit se, zkoušet na sobě to,co do vás husti psycholog.Bez léků, bez pomocí jiných a náhle to šlo. Vše začalo mizet,nejistota, neschopnost chodit ven,na úřady a ted dokonce ráda cestuji sama. Naučila jsem se v první řadě mít sebe ráda, vážit si všeho co dělám nejde vše vypsat.To by bylo na povídání. Ale je faktem, ze jsem díky tomu pomohla už dvěma lidem,kteří měli fobie. Jeden je nyní velice uspěšny finanční poradce,stále mezi lidmi,mluví do nich a učí je...Předtím nedokázal s nikým cizím mluvit. Takže jde to a nebojte se toho!Strašně ráda bych vám to říkala tak dlouho,až by jste se z toho poučily a dostali. Cítím se naprosto volná a osvobozená.

Lucka (Ne, 20. 2. 2011 - 20:02)

Hanulindo..je to možné!!!

Gábina (Ne, 20. 2. 2011 - 19:02)

Taky mám děti,kluk už má skoro 19,ale Laura má teprve 5. A s tím přežíváním to moc dobře znám.Člověk chce tak strašně žít už jenom kvůli těm dětem, aby jsme tady pro ně byly.A tím je ten strach ještě větší to mi věř.

Mirka (Ne, 20. 2. 2011 - 19:02)

Bez AD bych byla asi někde v...díky za tvoje řádky,asi máš pravdu že říkáš že pomáhá když víš že v tom nejsi sama.taky se strašně bojím že nebudu,ale chci žít a ne přežívat,už jen kvůli mým dětem.

Gábina (Ne, 20. 2. 2011 - 19:02)

Bez AD bych byla asi někde v blázinci.Já už je beru 5 let a před 2-ma rokama měnily za silnější,teď beru venlafaxin 150.Miruš ja když měla ty strašné stavy,tak jsem nebyla schopna 3 týdny vylézt z postele,strašně jsem se bála,že umřu.Teď musím fungovat,ale strachy mám pořád.Opravdu kdo nezažije,tak nepochopí.A díky této diskuzi na kterou jsem se dostala před rokem jsem se hodně posunula,no spíše díky holkám tady a nebyla jsem sama.Holkám co tu psávaly,které pořád radily jsem přežila to hrozné období.Teď díky nejakým maniakům už holky skoro nepíši a mě to hrozně chybí.Hodně pomáhá když víš,že v tom nejsi sama a to opravdu nejsi.Já se taky pořád bojím,mám lepší období a to si fakt užívám a pak to horší kdy trpím.Neboj časem bude líp.

Mirka (Ne, 20. 2. 2011 - 18:02)

Mě taky jednu dobu dlouho...máš pravdu,je to fakt hnusný.balon doma mám tak se pokusím na něm víc cvičit.jinak se z toho asi zcvoknu.nic se mi nechce,musím se do všeho nutit,sem otrávená a bez energie.
bereš i AD?

Gábina (Ne, 20. 2. 2011 - 18:02)

Mě taky jednu dobu dlouho bolelo na té levé straně,chodila jsem na rehabky,ale naučila jsem se povolit levou lopatku různými pohyby.
Pak jsem pochopila,že u toho srdíčka mě bolelo,když mám bloklou tu lopatku.Taky je suprový balon,zkus se na něm protahovat,abys ležela na zádech a ruky až na zem.Mě to vždycky spíše trápí tak uprostřed,mám tlaky a takový pocit jak stažená v kazajce,fuj to je fakt hnusný,pak plaším s tím infarktem.

Mirka (Ne, 20. 2. 2011 - 17:02)

Ahoj Mirko, já s tím...Ahoj Gábino,
občas mě píchá u srdce (byla sem na EKG,bylo to OK),nedokážu tu bolest úplně přesně popsat,je to taková tupá bolest,bolí mě i mezi žebrama,mívám tlak na prsou (prý to je bolest jak na infarkt).mám tu levou stranu takovou jakoby staženou jak píšeš i ty.měla bych cvičit.mám i takové nepříjemné hučení v uších,ale slyším dobře.
co ti pomáhá na tu blokaci?

Reklama

Přidat komentář