Reklama

sociální fóbie

Petr (Čt, 3. 2. 2011 - 21:02)

Dobrý den. Nevíte prosím...Je to jednoduché, stačí když budeš pomáhat.

Jak napsal Pepa z Brna, prášky Ti v tom nejspíše nepomůžou, spíše se od lidí vzdálíš a budeš jich brát čímdál víc, aby ses mezi lidi dostala. Budou Tě ničit a Ty se dostaneš do sebezničující kladné vazby.

Psycholog, psychiatr Ti možná pomůže, ale musíš je k tomu dokopat.

Jsem také z Brna, jako Pepa.

x (Čt, 27. 1. 2011 - 03:01)

Bydlí někdo z vás fobiků v okolí Benešova, Sedlčan, Votic až Tábora? Hledám kamarádky-dy...Je mi 55let a celý život jsem s tím těžce bojovala. Bylo to horší a horší,až jsem nemohla skoro ven, jen kolem domu a ani to moc ne.Před třemi roky jsem šla sama do sousední vesnice do obchodu,mezi lidi co mně neznali.Pocity nemusím popisovat,ale nikdo nic nepoznal....Tak to pokracovalo,až jsem v okolí bydliště dokázala fungovat.Na začátku roku 2010,jsem poprvé po několika desetiletí,jela vlakem do vzdáleného města a tam si zařídila určité věci.Stále mi bylo ale zle a pomalu do léta se to lepšilo.Když jsem bez větších potíží cestovala SAMA v okolí asi 50km, byla jsem štastná.Ale nikdy bych nedokázala, jet do Prahy,vystoupit z vlaku na nádraží,které dávno neznám a najít cestu-metro a projezdit Prahu-sama...A před měsícem jsem to udělala!!!! Jsem osvobozená a štastná, určitě si to dovedete představit.Celý zivot tohle o mně věděl jen můj partner a moje dítě.Shodou osudu jsem nemusela chodit pracovat. Styděla jsem to přiznat u doktora/tam mně vždy někdo musel dovést/. Ted, bez léků a pomůcek jsem to dokázala.Vysvětlit tady jak, to je složité.Ale opravdu to jde a jestli bydlíte někdo v okolí,ráda se budu přátelit a možná to pomůže i někomu jinému.Pokud bych vrátila do života jediného člověka, budu velmi ráda.Já si myslím, že kdybych to někdy začala léčit oficielně a brala léky, nikdy bych se z toho takhle nedostala.
Nejvíce si člověk totiž pomůže jen sám..Ale musi vědět, jak a co dělat.Mně to nastartovala zlá životní situace,takže dnes už jí beru jako velmi pozitivní a jsem za ten hrozný životní pád vděčná.Nastartovala mi jiné myšlení a vše je v naší hlavě.Přeji vám každému,aby jste se fobie zbavili a držte se !!

fobička (St, 26. 1. 2011 - 19:01)

Dobrý den. Nevíte prosím někdo co na tyto problémy nejvíce pomáhá?

Zdeněk (Ne, 23. 1. 2011 - 18:01)

Gabinal:

Pokud máš SF opravdu tak těžkou, tak už sis dávno měla požádat o plný invalidní důchod. Máš na to právo a nemusíš se vůbec nikoho ptát, zda si tu žádost můžeš či nemůžeš podat. Na OSSZ, kde budeš tu žádost podávat se tě budou ptát, z jakého důvodu o plný invalidní důchod žádáš. Řekni jim pravdu: neznáš žádnou práci, kterou bys mohla vykonávat. Oni tam s tebou tu žádost sepíší a řeknou ti, jak máš dál postupovat.
Tvůj praktický lékař tě bude muset poslat k „tvé“ psychiatričce, která pošle zprávu posudkové komisi, kam budeš předvolaná. Tam ti velmi pravděpodobně plný inv. Důchod nepřiznají, ale pokud je to s tebou skutečně tak vážné, jak tu píšeš, první stupeň invalidity by ti tam přiznat mohli. V každém případě budeš mít nějaký papír, kde budeš mít napsáno, jaké máš pracovní omezení.
Než bude toto vše vyřízeno, požádej (písemně přes podatelnu ÚP) o rozhovor s psycholožkou na ÚP kde jsi registrovaná a chtěj po ní radu, jakou práci máš vlastně hledat, protože sama žádnou - kterou bys mohla vykonávat - neznáš.
V žádosti adresované psycholožce na ÚP vyjádři svůj souhlas s tím, že si může vyžádat zprávu od tvé psychiatričky, aby takto obeznámená s tvými psychickými trápeními mohla zvážit, kterou práci bys mohla, či nemohla dělat.
Je přece nad slunce jasnější, že středoškolsky vzdělaná (Bůhví jestli) zprostředkovatelka na ÚP ti nemůže doporučit vhodnou práci, a to z prostého důvodu: NEMÁ NA TO KVALIFIKACI!!! Kdyby totiž úřednice se střední školou dokázala kvalifikovaně posoudit, jaká práce je vhodná pro člověka se sociální fobií (a s dalšími psychiatrickými diagnózami), tak bychom se nemuseli chodit léčit k psychiatrům a mohli by nám předepisovat antidepresiva a další podobné „pochoutky“ úřadnice na Pracovních úřadech.
Gabinel, nenech se dál šikanovat nekvalifikovanou úřednicí, zamysli se nad tím, co jsem tu napsal, a braň se.

kdykoliv odpoví (St, 5. 1. 2011 - 07:01)

Když máš takové poznatky, tak je napiš, prosím , tady. Rádi si přečteme. Dík.

IVA. (Út, 4. 1. 2011 - 08:01)

Ahoj, jmenuji se Iva a mám...Ahoj ivo s problemem soc.fobie se snažím bojovat asi 30 let.Než jsem vlastně
zjistil co se to se mnou děje.Žádný lékař či terapeut ti nepomůže.Nadopovat
tlumícíma lékama to je veškerá léčba
dnešní tzv.Moderní léčby.!!! Bube mi teď
50 let. ale za tu dobu jsem na určité
věci přišel.Máš li zá[email protected]
Nejsem pořád na pc.Ale kdykoliv odpovím.

Jito, (Ne, 2. 1. 2011 - 08:01)

ahoj už od mala sem trpěla...nejdřív vyhledej odborníka, ten ti snad dá odpověď i na tu první otázku.

jita (Ne, 2. 1. 2011 - 00:01)

ahoj už od mala sem trpěla nesmělostí a stydlivostí.Nechtěla sem navazovat žádně nové kontakty a bála sem se,abych nebyla ve středu pozornosti.To trvá do dnes.Chodím do 8 třídy a škola je pro mne peklo.Vždy když učitelka vyvolává k tabuli hrozně se potím a mám vyschnuto v krku.Strašně se bojim,že udělam nějakou chybu a všichni se mi budou smát.Proto raději nechodím na žádně společenské akce.Myslíte že se jedná o sociální fobii?A myslíte,že bych měla vyhledat odborníka?děkuji

Natura, Yossari (So, 20. 12. 2008 - 23:12)

JSOU VŠUDE!

Natura (So, 20. 12. 2008 - 22:12)

Když tak nad tím přemýšlím, tak všechny ty šílené stavy, co jsem jako sociofobik zažívala, jsou vlastně minulostí.
Se mnou se udála velká změna za poslední ani ne rok.
V první fázi fakt byly léky nutností, ale jakmile jsem začala na sobě pracovat, a hledat cestu, najednou jsem potkávala lidi, kteří mi každý něco předali, každý kousek posunuli, a vytvářeli příležitosti k tomu, abych své nabyté zkušenosti mohla použít v praxi.
Mám dojem, že ze SF se dá dostat. je to zvláštní, ale vypadá to tak, že se to dá alespoň hodně zlepšit.
Když si vezmu, jak jsem se jako malá holčička krčila v koutku ve školce, třepala se strachy, brečela, zvracela, pokálela se z úzkosti...
Věci se asi docela dají změnit.

Natura (Čt, 18. 12. 2008 - 15:12)

Zdenku, kdybych Ti vypsala své potíže, taky bys mi nezáviděl. SF má širokou škálu rpojevů a nikdo nemá úplně všechny.

Ale má pravdu Tvá "Sousedka z deprese"-
buď v pohodě. Jistě Ti dobře rozumí, když ví, že to při Tvé SF jde.

Sousedka z depr (Čt, 18. 12. 2008 - 11:12)

Zdenku, kašli na ně a buď v pohodě :-D

Zdenek (Čt, 18. 12. 2008 - 10:12)

Natura:
"

astra (St, 17. 12. 2008 - 13:12)

Naturo, to je přesně to, co jsem měla na mysli.

Natura (St, 17. 12. 2008 - 12:12)

Mám taky SF, vím, že se můžeš cítit hodně blbě.

Ale to, že máš SF, je Tvůj problém, ne problém společnosti, Společnost změnit nemůžeš. Jen sebe.

I kdybys napsal desítky příspěvků, jak Ti každý ubližuje, a jak nikdo nechápe, že zrovna Ty to máš ze všech nejhorší, tak nic na tom nezměníš.
Takže začni měnit to, co změnit můžeš. Svůj přístup. To jediné je ve Tvé moci. A je to velká moc.

Zdenek (St, 17. 12. 2008 - 10:12)

Astra 16. 12. 2008 08:49:25:

"

Natura (St, 17. 12. 2008 - 07:12)

Čtenářko,
já myslím, že když budeš chtít, tak mi napíšeš, když já budu mít co, taky napíšu...momentálně jsem Ti vše napsala, co jsem chtěla.

Proč nespíš, děvucho? V noci máš spát, co děláš přes den? Nechodíš do práce? Já jdu dnes hned dvakrát, už mám Rivotril v sobě, abych to zvládla, ach jo. :-(

čtenářka (St, 17. 12. 2008 - 03:12)

Naturo, ahojky, stále čekám na ten Tvůj druhý mail.....

astra (Út, 16. 12. 2008 - 21:12)

Psychické utrpení jsem zažila...hnus.... ale nefňukám, bojuji...

Sousedka z depr (Út, 16. 12. 2008 - 20:12)

Zdenku, jen tvor, který nezažil psychické utrpení, nepochopí, jak je druhému. Přeju ti, aby tě u doktora vždycky objednali na čas.

Reklama

Přidat komentář