Reklama

Můžou větší děti při cestování nosit plenky?

Katka (Čt, 23. 8. 2012 - 14:08)

Právě o víkendu jsem na...Ou, chudák holčina :-( No jo, to je přesně ono, sice je to pohodlnější než v autě a je to rychlé, ale pořád je to venku a mockrát se mi stalo to samé, že nás někdo překvapil. Ostuda je to vždycky, ale fakt nejhorší to je před klukem stejného věku, holce jde při tom přebalování vidět úplně všechno a nemá jak se schovat

Zuzana (Čt, 23. 8. 2012 - 14:08)

Právě o víkendu jsem na odpočívadle takto viděla nějakou maminku přebalovat dceru, mohlo jí být mezi 13 a 15 lety, taková upravená holka, sukýnka, topík, melír a ležela právě takto na podložce přes lavěčku s nohama do vzduchu a máma ji utírala. Byly sice bokem, ale my si jich všimli až an poslední chvíli - šla jsem kolem se syny a ta malá slečna vypadala, že vyskočí z kůže, když jsme se tam objevili, navíc klukům málem vypadly oči. Bylo mi jí líto.

Lada (Út, 21. 8. 2012 - 18:08)

No s tím přebalováním...Přebalování venku ne, o převlíkání do suchého oblečení šlo. Plínku máma měnila vždycky v autě.

Věrka (Út, 21. 8. 2012 - 16:08)

Já na přebalování vozím...No s tím přebalováním venku nevím.Katka má pravdu v tom autě je aspoň trochu soukromí. Nikdo nemusí vidět, že měníme plenku a utíráme počuranou prcku. A zápach jenom s počurané plenky taky není nějak hrozný a dá se rychle vyvětrat.

mm (Út, 21. 8. 2012 - 15:08)

Já to taky měla venku, ale...iste, vonku je to trochu odvazne, ale pokial to uvidi clovek co ma aspon trochu rozumu tak by plienku aj pri dospelom mohol pochopit a nezamyslat sa nad tym

Katka (Út, 21. 8. 2012 - 15:08)

Já na přebalování vozím...Já to taky měla venku, ale to riziko, že vás u toho někdo překvapí ej docela dost velké, nevím, v autě je přece jen aspoň trochu soukromí.

Andrea (Út, 21. 8. 2012 - 13:08)

Já na přebalování vozím podložku a čistící ubrousky a vždy když je potřeba, tak někde na odpočívadle zastavím a na trávě nebo lavičce plenu vyměním a je to. Lepší než v autě na zadní sedačce, kde je málo prostoru a pak zbytečný pach.

Lada (Út, 21. 8. 2012 - 10:08)

Tak aspoň si v tom nebyla...Ze mě nikdo srandu neměl, mám úžasné rodiče i sestru, ale stejně. V pubertě jsem začala mít panickou hrůzu z metra, že jsem už velká a kdybych náhodou nestihla vystoupit, když se mi bude chtít, tak že to bude příšerná ostuda. Až se mi to jednou stalo, potom párkrát i v autě. Takže nakonec totální blok z dlouhých cest a mámina cesta do zdravotnických potřeb pak byla jasná.I přes pořád dokola opakované argumenty, že převlíkat se vedle auta do suchého je větší ostuda a že se pak blbě čistí sedačka, fakt pocity nic moc a dlouho jsem se s tím smiřovala.

Věrka (Út, 21. 8. 2012 - 09:08)

Holky nic na tom není. My to na opravdu dlouhé cesty autem nebo autobusem praktikujem taky a obě já i dcera. Není to často max jednou do roka při dlouhých cestách na dovolenou. Dceři už bude 15 a bere to jako opravdu vyjímečnou dočasnou záležitost na dlouhé cesty a je na to zvyklá už od mala. Máme mezi sebou výborný vztah takže když už k tomu dojde a plenku použije a já ji pomáhám při přebalování bere jako samozřejmost. Navíc s jednorázovkama je to rychlovka. Já sama jednou taky skončila s mokrýma kalhotama počuraná, když nebyla příležitost aby nám řidič autobusu zastavil, což byla mnohem větší ostuda než mít na cestu plenku. Možná i to, že dcera vidí že si beru jen pro jistotu preventivně plenku i já, působí že si pak neřipadá tak hloupě. Věrka

Katka (Út, 21. 8. 2012 - 09:08)

Katko, to že mám na cestu...Tak aspoň si v tom nebyla sama. Naopak ze mě měli bráchové srandu a při přebaování občas pokukovali. Ale zase co si budeme povídat, kdybych se před tím dvakrát v autě nepočurala, tak mi ty plínky na cestu máma nezačala dávat.

Simona (Po, 20. 8. 2012 - 20:08)

Simi a co na to ostatní v...Katko, to že mám na cestu plenku věděli jen naši případně někdo kdo jel s náma což byla většinou babička nebo některá teta případně někdo další z rodiny takže to bylo celkem v poho. A samozřejmě mladší ségra, ale ta na tom byla stejně jako já taky s plenkou mezi nohama takže ji moc do smíchu taky nebylo. O přebalování snad ani nechci mluvit. V autě se vždycky musely trochu posunout přední sedadla aby bylo v zadu více místa. Taťka naštěstí vždycky trocho poodešel aby nás moc neokukoval. Používaly jsme taky jednorázovky ale i tak. Pro mamku to byla samozřejmost že jsme její holky a že se před ní přece nemusíme vůbec stydět když nás přebaluje nebo později asi od 15 kdy už nám jen pomáhala a dohlížela na výměnu počůrané plenky za suchou ale já si vždy u toho připadala strašně hloupě. Ségra to taky nenáviděla. Nicméně jak už jsem psala v nouzi jsem kolikrát byla ráda že se nemusím trápit a bez stresu se vyčůrat do plenky.

Lada (Po, 20. 8. 2012 - 19:08)

Jinak já je dostávala asi...Jo, vím o čem píšeš, i o čem Simča.

Nikol (Po, 20. 8. 2012 - 12:08)

Taky jsem je musela mít na cesty, naštěstí už jednorázovky, ale přebalení po cestě dost často probíhalo zastavením na odpočívadle a výměna plenky na zadním sedadle, z toho jsem jako holka v pubertě dost šílela i když to bylo za minutku hotové. Taky jak jsem měla plenky tak přestaly být jako pojistka, prostě když se mi chtělo tak jsem musela do plínky, protože zastavovat pak už máeě přišo zbytečné.

haha (Po, 20. 8. 2012 - 11:08)

jaká matka, taká katka. úchyl vychovává budoucího úchyla

Andrea (Po, 20. 8. 2012 - 11:08)

Také synovi dávám na cesty plenu, vetšinou je suchá, ale pro jistotu. Někdy se vyplatí a myslím, že pro oba je to lepší a bez nervů. Sama jsem jako malá dostávala na cesty plenky v té době ještě látkové, ale to přebalování byla hrůza. V dnešní době je to ale pohoda, jednorázové se jednoduše povolí, vyndají, vyhodí a šup nová a je to za 1 minutu hotový.

Katka (Po, 20. 8. 2012 - 08:08)

Jinak já je dostávala asi od 12 až do konce střední, měla jsem dva bráchy, ale ti nikdy neměli problém to vydržet, takže v rodině jediná s plínkou takhle na cesty. Máma mě vždycky víc hlídala než kluky a ještě ve čtrťáku na gymplu jsem v jejích očích nebyla dospělá. Nejhorší bylo asi přebalování během cesty.

Katka (Po, 20. 8. 2012 - 08:08)

Já to taky nesnášela ale...Simi a co na to ostatní v rodině? Vědělo se to? Nemsály se ti třeba jiné děti? Nestal se ti nikdy kvůli těm plenkám ěnjaký trapas Myslím že ne vždy to mohlo jít zamaskovat.

Simona (Ne, 19. 8. 2012 - 19:08)

Patřím k těm, kteří...Já to taky nesnášela ale na dlouhé cesty autem i autobusem jsem je preventivně taky dostávala. Začalo to asi v 10 kdy jsem to několikrát za sebou nevydržela a počůrala se v autě nebo hned po vystoupení. Mamka rozhodla, že už to dál nebude riskovat a začla mi plenky před jízdou dávat. Skončilo to až někdy v 16 to už jsem byla dospělá, ale máma mně měla pořád za malou holčičku. Nejhorší na tom bylo že jsem byla paličatá a sama jsem si ji něchtěla dobrovolně nasadit. A tak to dopadlo vždycky tak že pod pohrůžkou, že nikam nepojedu jsem ji dostala nasazenou jako malé mimino ještě v těch 16. Cítila jsem se trapně a hrozně stejně jak píše Lada. I když přiznávám že parkrát v nouzi jsem nakonec byla ráda že ji mám a použila ji.

Andrea (Ne, 19. 8. 2012 - 16:08)

dotaz : jestli jí je osm ,...Jano, určitě plenku pro její a tvojí jistotu dej. Je to opravdu jednoduší a bez stresu. U nás to bylo také podobné, buď na poslední chvíli nebo pozdě. Je jen důležité dítě říct, že je to pro jeho dobro a jistotu. Důležité je ještě vybrat správnou plenku.

mm (Ne, 19. 8. 2012 - 12:08)

Patřím k těm, kteří...pocit hrozny, ale vysledok super, radsej budes sediet v mokrej plienke ako na mokrom sedadle.

Reklama

Přidat komentář