Reklama

Zamilovaná do psychologa

Anča (Po, 21. 5. 2012 - 19:05)

Ahoj všem, jak už jsem tu psala, tak já to zažila mnoho let, těšila jsem se na ty terapie, nyní toho co mám, tak je sice hezký, ale nudný. A uvědomuji si, že se nemám už s ním o čem bavit, tak jsem to chtěla přes psychiatričku ukončit včera, ale zase mi to rozmluvila a zítra tam mám jít. Jako vážně mám hrozné stavy, ze kterých mi on nepomůže.

Pampeliška (Po, 21. 5. 2012 - 17:05)

O mojej kráse / vyzerám...Ivano,
a je Ti to příjemné nebo nepříjemné, ten vztah, co máte? Trápí Tě nenaplněnost toho vztahu?
Píšeš, že kdyby byl starší, že by sis i dala říct. :-§
No, to by mě fakt zajímalo, jak by reagoval. ;)

Ivana (Ne, 20. 5. 2012 - 23:05)

Je mi trochu záhadou, co...O mojej kráse / vyzerám fakt priemerne! / sa už zmienil niekoľkokrát, hneď na prvom stretnutí. Keby bol starší, možno by som sa ho dotkla, urobila prvý krok, ale on je mladší, a tak mám prirodzené zábrany vyvinúť najakú aktivitu, mám strach z odmietnutia. A tak len na neho celý čas čumím, on čumí na mňa, pritom sa stále rozprávame a rozoberáme...

Ivana (Ne, 20. 5. 2012 - 23:05)

Omlouvám se pokud jsem se...Neurazila som sa, kľudne píšte ďalej, zaujímajú ma Vaše názory.
Som dosť nešťastná, lebo permanentne myslím na neho a neviem sa dočkať ďalšieho stretnutia. Ak to má zájsť do nejakých trapností z mojej strany, tak radšej terapiu skončím skôr, ako sa prepadnem od hanby pred sebou a pred ním.

Pampeliška (Ne, 20. 5. 2012 - 23:05)

Na poslednom stretnuti mi...Je mi trochu záhadou, co tím sleduje, že tohle říká, ale snad ví, co dělá.
Tys řekla, že Ti to dělá problém, že k němu něco cítíš, on Ti řek, že si to máš dovolit toto k němu cítit. Je to moc těžké pro tu nepřípustnost, pro tu neetičnost, kterou z takovéího vztahu obvykle vnímáme.
Můj terapeut mi vždycky říká, že v představách si mám dovolit úplně vše. Že mám o tom i mluvit. Realizace je pak ale něco jiného. Jsou to dvě rozdílné věci.
Je dobré si uvědomit, že ty myšlenky nejsou špatné. Že neděláš nic zlého, když tě přitahuje jako muž. Veskutečnosti by bylo divné, kdybys v něm muže neviděla.

Můžeme jen doufat, že je profík a ví co dělá. Že si s tím poradí.
V komplimentach bych byla jako terapeut poněkud opatrnější, ale jak říkám, snad to má pod kontrolou, snad...

Nono (Ne, 20. 5. 2012 - 23:05)

Akože nemám prikladať jeho...Omlouvám se pokud jsem se vás nějak dotkla. Psychologii jsem tak trochu studovala a tak trochu v tomto oboru pracovala, i když ne v klinické psychologii

Píšete:
Povedala som mu otvorene, že myslím na neho stále. On odvetil, že nemá s tým problém. Ale ja s tým problém mám, bránim msa tým citom. Podľa neho mám dovoliť cítiť tieto pocity, nemám si ich zakazovať.

Reaguje zcela správně, v rámci terapie. Mluvte s ním o tom ,je na tuto situaci určitě připraven, Omlouvám se, už vás nebudu otravovat

Ivana (Ne, 20. 5. 2012 - 22:05)

je to jen terapie, IvoAkože nemám prikladať jeho slovám význam?? Dobre, akože sa len na niečo hráme?? Pričom on sám povedal, že my dvaja sme realne osoby.
Vy ste nejaký psychológ? Prinajmenšom muž, ktorý všetko berie pragmaticky.
Ja som zadaná, nehľadám ďalší vzťah...

Ivana (Ne, 20. 5. 2012 - 22:05)

Ivo,
naopak, to, že se to...Chodím k nemu cca 3 mesiace.

Nono (Ne, 20. 5. 2012 - 22:05)

Na poslednom stretnuti mi...je to jen terapie, Ivo

Ivana (Ne, 20. 5. 2012 - 22:05)

Ivo,
naopak, to, že se to...Na poslednom stretnuti mi povedal, že som prekrásna žena, že muži mi padajú k nohám. Bolo to v kontexte s tým, že sa necítim atraktívna, mám problémy so sebaprijatím. Bola som veľmi prekvapená, čo mi povedal. Buď sa mu fakt páčim, alebo mi chce zdvihnúť sebavedomie, a tak oslabiť môj vzťah k nemu. Povedala som mu otvorene, že myslím na neho stále. On odvetil, že nemá s tým problém. Ale ja s tým problém mám, bránim sa tým citom. Podľa neho mám dovoliť cítiť tieto pocity, nemám si ich zakazovať.

Pampeliška (Pá, 18. 5. 2012 - 14:05)

Dakujem za reakciu. Ja sa...Ivo,
naopak, to, že se to stalo, je ten nejlepší nástroj k práci na tomhle problému. Jak by ses takového problému mohla zbavit u ženské, když tam na něj nenarazíš?
Chápu, že se o tom stadíš mluvit. On o tom nezačal?
My jsme tyhle vztahy taky v terapii probírali, terapeuta si idealizuji, není to přímo zamilovanost, ale taky mu někde v nevědomí přisuzuji něco, co nemá. je to furt ten stejný přenos.

Jestliže máš problém ve vztazích s muži, není lepší živná půda pro práci na tom problému, nežli právě tento vztah.

Jestli se v tom terapeutickém vztahu cítíš v bezpečí, nebo aspoň relativně, nebojíš se že to někde vykváká a tak, tak dřív nebo později byste to téma otevřít měli. když ne Ty, tak on.
Mně se taky do toho nechtělo, terapeut o tom naštěstí začal mluvit.
Stačí prozatím, když mu řekneš aspoň obecně, že míváš problém s přílišnou závislostí ve vztazích, že se snadno nekriticky zamiluješ...a to už je jen krůček k tomu, aby se zeptal, jestli se Ti to stává i v terapii. No a pak stačí kývnout hlavou a je to z krku.

Když to neumíš (nemůžeš, nechceš, bojíš se...) říct přímo, mluv obecně, on to pochopí, dřív nebo později.

Držím pěsti.

PS:
Jak dlouho k němu chodíš?

Ivana (Pá, 18. 5. 2012 - 08:05)

Ivanko, vůbec se nestyď. Je...Dakujem za reakciu. Ja sa chcem praveze tejto zavislosti co najskor zbavit. Obera ma o sily venovat sa naplno rodine. HOvorim o neopatovanom cite. Keby to bolo opatovane, malo by to daky vyznam / potvrdenie si sebahodnoty, atd./. Ale v pripade jednostrannej zamilovanosti pacientky je to iba jej mucenie.

Nono (Pá, 18. 5. 2012 - 08:05)

Ja mam zabrany s nim o tom...Ivanko, vůbec se nestyď. Je to tak, je to přenos, někdy se může zamilovanost změnit v nenávist k terapeutovi, vztek na něj a jiné. Vůbec v sobě tento pocit neřeš, pro terapeuta je to sice složité, ale ne neobvyklé.Správný terapeut terapii neukončí ani kdyby sis o tom chtěla promluvit. Ber to, jako že to, co cítíš je součástí terapie a že ti ve finále bude líp. Já vím, je to těžké

Ivana (Pá, 18. 5. 2012 - 07:05)

ano,máš pravdu, omlouvám... Ja mam zabrany s nim o tom hovorit. Celkovo sa hanbim, ze sa mi to s nim stalo, ze som sa do neho zamilovala. Keby som to vedela, ze existuje prenos, tak nevyhladam muza-psychologa. Citim sa pred nim zranitelna pre tento pocit, nenavidim ten pocit bezmocnosti z neopatovanej lasky. Citim sa ako take chudatko, ze som zamilovana do cudzieho chlapa, ktory mi lasku nemoze, a ani nechce opatovat.

Pampeliška (Čt, 17. 5. 2012 - 22:05)

5 sec, nie 5 minano,máš pravdu, omlouvám se. ale prostě mi to ani tak hlva nebere. nicméne, když říkáš, že je to v pořádku a žádné hranice nepřekračuje, proč o tom nechce s tebou mluvit?

Ivana (Čt, 17. 5. 2012 - 08:05)

Nezlob se,ale Tvá výpověď...5 sec, nie 5 min

. (St, 16. 5. 2012 - 21:05)

Zamilovanost a závislost na terapeutovi

Samozřejmě, že se někdy stává, že se klient zamiluje do svého terapeuta. Někdy to bývá i naopak. Zkrátka jsme než lidé a je tedy třeba předpokládat takové situace. Stejně tak se proti své vůli zamilováváme do kolegů, nadřízených či spolužaček. Většinou tyto projevy mají klasickou podobu zamilovanosti, i když psychoterapeutové se zdráhají označit tyto city za "pravou" lásku. Raději hovoří o přenosu či závislosti. Je těžké tuto otázku zodpovědět, protože většinou jsou tyto city jednostranné, dost často vznikají z toho, že psychoterapeut je ten první člověk, komu je klient schopen se otevřít, s kým je schopen hovořit otevřeně, třeba jediný z okolí, u koho má pocit, že mu rozumí. Já osobně si myslím, že to láska či zamilovanost svou povahou je. Bohužel však neopětovaná. Na druhé straně každá zamilovanost je přechodná záležitost a klienti po čase zjistí a ocení, že v terapii sice nezískali nového partnera na celý život, ale zkušenosti, které jim opravdu mohou prosvětlit jejich život, pomoci se vymotat z vleklých problémů a najít uspokojivého partnera. Zamilovanost tedy někdy bývá vedlejší, nechtěný produkt terapie a rozhodně se týká jen malého procenta klientů. Konec konců kolik léků je zcela bez vedlejších, nechtěných účinků?

Pampeliška (St, 16. 5. 2012 - 19:05)

Bolo to na konci terapie, ked...Nezlob se,ale Tvá výpověď je pokaždé jiná. při loučení Ti podal ruku a pak tě ještě 5 minut po ní hladil?

Ivana (St, 16. 5. 2012 - 19:05)

Nevím, jestli má Ivana HPO,...Bolo to na konci terapie, ked mi podal ruku na rozlucku, a vzapati ma zacal potom hladit prstom po predlakti. Myslim, ze to bola nahoda a nerobim z toho vedu. Pravdepodobne to uz nebude gradovat, bol to len jeho folklor. A este ma jemne udrel pravitkom po stehne, ked sme sedeli oproti sebe a usmieval sa. Ako hovorim, bola to len banalita, a teraz bude urcite uplne seriozny.

Anča (St, 16. 5. 2012 - 08:05)

Já jsem byla dlouho zamilovaná do svého psychologa, občas jsem ho na konci terapie sama obejmula, jen výjimečně. Skončilo to tak, že mi nikdo přesně neřekl důvod, proč už mě nechce. Myslím si ale, že to musel vycítit. Teď mám nového, ale až moc mladého, je starší jen o 3 roky a ta spolupráce se mi nelíbí, není mi autoritou. Do něho bych se asi nedokázala zamilovat, chodím k němu rok. Proto jsem chtěla vždy raději ženu, ale tady to není možné.

Reklama

Přidat komentář