Reklama

Zamilovaná do psychologa

možná máte (Út, 15. 5. 2012 - 20:05)

Vy ste odborník?
Nechápem...Nebylo to myšleno konkretně na nikoho tady, jen u této poruchy může během terapie taková situace nastat

Pampeliška (Út, 15. 5. 2012 - 20:05)

Hraniční porucha...Nevím, jestli má Ivana HPO, rozhodně ale z toho co tu psala, tak soudit nelze.
Nicméně, když mě psycholog 5 vteřit hladí po ruce, tak by mi to jako normální přátelské gesto nepřipadalo.
Nabízí se, Ivano, otázka, jak je možné, že na Tebe v terapii dosáhl? To sedíte tak blízko sebe? Na dotek?
Jak probíhá gterapie, napiš o tom víc.

Ivana (Út, 15. 5. 2012 - 09:05)

Vy ste odborník?
Nechápem tu hraničnú poruchu osobnosti, to akože sa vzťahuje na mňa??????

možná máte (Út, 15. 5. 2012 - 08:05)

Hraniční porucha osobnosti

Psychoterapie předpokládá vztah s pacientem, což je náročné - pacienti jsou obtížní, se sklony k manipulaci, testují hranice svého okolí; pacient není schopen vztah udržet a terapeuta, jakož i ostatní lidi ze svého okolí, používá k uspokojení svých potřeb. Interpretovat pacientovi jeho chování nemá smysl - posiluje to jeho patologické obrany; ani není prospěšné nechat všechny jeho projevy bez odezvy - to zase posiluje jeho omniopotentní fantazie.

Ivana (Út, 15. 5. 2012 - 07:05)

Ivano,
doteky mimo podání...Neviem, či to pohladenie chcem s ním rozoberať, trvalo asi 5 sec.Vlastne ma to veľmi potešilo, ale zároveň mi to znásobilo silné pocity k nemu.

Pampeliška (Po, 14. 5. 2012 - 22:05)

Pampeliško,z jakého jsi...Libuško, obávám se, že je to tajné, :-)
Proč se ptáš? dobří terapeuti jsou přece všude.

Pampeliška (Po, 14. 5. 2012 - 22:05)

Som ako na hojdačke, raz to...Ivano,
doteky mimo podání ruky bych tedy ale jako O.K. fakt neviděla. Zvláště když jde o milostný přenos. Tohle opravdu dělá? Tak pak bych mu rovnou řekla, jak se tím trápím, a žze Ti těmi doteky zrovna nepomáhá se v tom vyznat.
jaký on má na situaci názor?

Ivana (Po, 14. 5. 2012 - 14:05)

Som ako na hojdačke, raz to cítim viac, inokedy menej. Momentálne je to horšie. Naposledy sa mi začal dotýkať ruky. Ignorovala som to. Ja som vydatá a mám deti,nehladám lásku. Len ten jeho dotyk na konci zasiahol priamo do srdca.

Libuše (Po, 14. 5. 2012 - 08:05)

Pampeliško,z jakého jsi města, jestli to není tajné?

Jitko, no to máš super, ale internista není psycholog,se kterým by ses měla v pravidelných intervalech scházet.Proto mi není jasné, z jakého důvodu si to sem napsala. Navíc pro psychoterapeuta jsou veškeré intimní vztahy s pacienty zapovězené.

Jitka (Ne, 13. 5. 2012 - 22:05)

je to už nějaký rok zpět.Byla jsem v nemocnici na interně kde byl mladý doktor ten se mně tak moc líbyl že jsem se do něj zamilovala. nic jsem mu neřekla ale on to snad vycítil a když mně propouštěl domů tak si řekl jednoduše o telefon.nikdy by mně nenapadlo že to skončí svatbou,mámé spolu dvě krásné děti.

Pampeliška (Ne, 13. 5. 2012 - 22:05)

Aj ja som sa zamilovala do...Ivano,
je supr, že jsi mu to dokázala říct.
Opravdu utéct od toho není dobré, a mělo by se to řešit během terapie. Je to tak velmi časté, že je spíše vyjímka, když se to nestane. :-)
Terapie je o vztahu mezi terapeutem a klientem. Je přirozené, že jsou v tom hluboké emoce, tedy i láska. Ale vždy je to přenos, pokud terapeut neporuší hranici svých kompetencí. A je to nesmírně bohatý zdroj pro práci v terapii. I když to bolí, ona léčba někdy bolí, no.:-(

Já jsem se do psychologa přímo nezamilovala, ale to jen díky tomu, že jsme o tom průběžně mluvili, a já si uvědomovala, že je to přenos. Zůstalo tedy jen u určité idealizace, která je spíše příjemná. Mám ho ráda, fakt moc ho mám ráda jako člověka, terapeuta, a obdivuji jak to zvládl, že mě donutil o vztahu mluvit, dřív to bylo pro mě nepředstavitelné.
Ale nutno říct, že znám i případy, kdy terapeut terapii kvůli zamilovanosti ukončil. Když jsem to říkala svému terapeutovi, že jsem se toho bála, řekl, že on takto nepracuje. Že se zamilovaných klientek nezbavuje, ale naopak otom mluví, probírají to. Až se to znormalizuje a klientka z toho "vyroste", tedy zařadí ty city do správného vztahu, kam patří. Do partnerského vztahu.
Takže mám dojem, že jsi v té lepší variantě. Psycholog Tě neodkopl, naopak pracuje s tebou. Jestli tě to trápí, mluv o tom v terapii.

Mária (Ne, 13. 5. 2012 - 17:05)

Ivano, taky jsem byla zamilovaná, ale potom jsem náhodou viděla jeho taneční video na YB a přešlo to :DD

http://www.youtube.com/watch?v=RJlPEHL85Ig&feature=fvsr

Ivana (Ne, 13. 5. 2012 - 17:05)

Aj ja som sa zamilovala do svojho psychoterapeuta. Dost ma to trapi, lebo stale na neho myslim. On sa tvari, ze je to normalne a nemame dovod skoncit s terapiou. On sa netrapi, ale ja ano. Je to typicka bolest z neopatovanej lasky, z ktorej sa chcem nejako vyliecit.Zatial sa mi to nedari.
Prosim , má niekto s tymto skúsenost? Ako to dopadlo? Dakujem.

! (Čt, 1. 3. 2012 - 12:03)

Jsem zamilovaná do...ale on udelal to nejlepsi, co mohl. Ty jsi jen nastvana, ze psycholog nevyuzil situace a neprenesl odpovednost na sebe. Nemusis byt skareda ani protivna, mozna ze az vyresi tvuj problem, muzete se stykat ne jako pacient a lekar ale jako muz a zena. Hlavne se nebo jeho nenavid, kdyz to nepujde, najdi si zenu-psychologa.

natas (Čt, 1. 3. 2012 - 11:03)

To je můj vážný problém,...Jsem zamilovaná do psychologa, už téměř rok. Řekla jsem mu to hned, jak jsem si to uvědomila, a od té doby se nenávidím, protože mi pořád dává najevo, že jsem pro něj jen pracovní případ. Když už si myslím, že jsem se odmilovala a že ho spíš nenávidím, vždycky se mi to vrátí. Je to hrozně frustrující a nevím, zda mi terapie s ním k něčemu je.

Vanessa (Ne, 6. 11. 2011 - 11:11)

To je můj vážný problém, za který jsem se začala řezat, že jsem zamilovaná do psychologa, nenávidím se zato a dělám vše možné, aby to nepoznal. Má někdo takový problém, ale opravdu problém, ne jen o tom mluvit ???

Lucrezia (Ne, 6. 11. 2011 - 08:11)

Nevím, ale pomoct sobě je...Hm, taky mám dojem, že prevence je fajn, a nutná, ale nezajistí to nikdy zcela, že k problémům nikdy nedojde.
Když se objeví, potřebuje to člověk vidět objektivně, čehož není schopen, schován ve svém těle, ve svém problému.
Tak požádá o pomoc odborníka, byť by byl sám psycholog nebo i terapeut...sám sobě v tomhle pomoci jde fakt těžko.
I psychologové mají své psychology a terapeuti terapeuty...:-)
To je pro každého.
Když vznikne v terapii terapeutický vztah,
k zamilování často dojde, je to normální. Divila bych se, kdyby naopak k tomu nedocházelo. Je to mnohdy žádoucí materiál k terapeutickému rozboru.

Lenka (Pá, 4. 11. 2011 - 13:11)

Pokud má člověk vyrovnanou...Nevím, ale pomoct sobě je mnohem těžší, než pomoct někomu jinému. Psycholog potřebuje k řešení svých potíží také druhého člověka, někdy. Kolegu, supervizora.
Tak jako si zubař sám dost dobře nemůže opravovat zuby...

RiO (Pá, 4. 11. 2011 - 11:11)

Pokud má člověk vyrovnanou psychiku, je vlastně sám sobě psychoterapeutem :-). Pokud je jeho psychika labilní - může si také pomoci sám. Konec konců i psychologové jsou jen lidi a mnoho z nich je nevyrovnaných. Nácvikem psychoterapeutických metod pomáhají sami sobě a následně svým klientům. Čím? No nacvičí si tak zvanou "vnitřní řeč", schopnost vést sám se sebou dialog (což lidé s psychikou vyrovnanou umí jaksi sami od sebe) a tím svou labilitu vyrovnávají.

Hanka (Pá, 4. 11. 2011 - 11:11)

Ano, také to prožívám....A kde takového příjemného psychologha najdu?Brno

Reklama

Přidat komentář