Reklama

Panická porucha 2

DITA (So, 27. 11. 2004 - 19:11)

Ahoj všem, Evi R. já jsem spíš taky noční můra, užívám si klidu totiž až dítě usne a manžel se uloží k telce, nejlíp s notebookem! Dnes ještě porád smrkám o život, už mám dutiny roztažený snad jak tunely! Děsný je, že muž to chytl taky, tak mám na krku dvě nemocná dětátka. Jojo, kdybych měla staršího než já, moc bych si taky nepomohla. Pán prstenu se blíží a mně se oči klíží. Chtěla bych ho viděti a u telky seděti. V klidu , klídku, klídečku zalezu si pod dečku , popadne mě žravá večerní náladička pravá. Nic si, Báro , nezoufej, že jsi jako knedla, mně je taky do ouvej, jak bych něco snědla! Užijte si večera, zas se blíží neděla. Po neděli pondělí a šéf zas práci nadělí.

Anička (So, 27. 11. 2004 - 17:11)

Miriam, Evo díky za povzbuzení,psala jsem někdy před 14 dny a nějak mi nešla poslat odpověď. Jinak jsem ráda za tyhle stránky, je to fajn vědět, že v tom nejsem sama. Mějte se všichni krásně Aničk"

bára (So, 27. 11. 2004 - 17:11)

ahoj, zdravim vas vsechny v sobotnim podveceru.dnes se ta sobota moc nevyvedla, byla jsem na zabijacce u babicky - nenavidim to!!!zima,mokro, nepohodlí - no nastesti je to za nama,uz jsem vykoupana, rozehrata a premyslim, co s nacatym vecerem. budu si ho uzivat - vyzehlim a budu koukat na bednu.tak bych si neco dobreho dala na zobani, ale jsem jako knedlik, mam takovej vztek.Karle, je to fakt jako zazrak, cos nam napsal-kez by to vzdyky tak dopadlo! Nevim, jak je to s PP u psu, ale bouchani se boji vsichni - u nas pred silvestrem stoji fronty na tabletu oxazepamu pro psy.ja se jim chudakum ani nedivim, my jsme tu na vesnici a uz od vecera to boucha o sto sest a kolem pulnoci je nebe jeden zablesk, chudaci zvirata si musi myslet, ze je konec sveta.tak dobrou noc. bara

katcha (So, 27. 11. 2004 - 12:11)

Karle to je super. Asi máš teď krásný pocit úlevy.

eva rokytová (So, 27. 11. 2004 - 01:11)

Ditunko, geniální básnířko, jdeš se mnou, Karlem a Jindrou do spolku nočních PP? :))Zdraví tě Noční můra od Petřína, t.č. stále u okna. Eva R.

eva rokytová (So, 27. 11. 2004 - 01:11)

Moji milí! Tady noční můra od Petřína, zdar!!! I nastala moje hodina! Lidé uléhají a já ožívám..Jindro - čekám! Můj milovaný malý a rozkošný devatenáctiletý chlapeček si zase odběhl za studiemi noční Prahy. Gratuluju, že ten tvůj s tebou dokonce i pohovořil. Ten můj chlapeček se se mnou baví jen v otázkách: Můžeš mi...? Dáš mi...? Jinak ti chci také říct, že když jdu někam sama, takže se líp zvládám než když jdu s někým. Právě to zastavování a čumění mi vadí, takže s tebou souhlasím. Tos ale udělala dobře, žes vyrazila samotinká s kámoškou (pozdravuj ji, když také sedává v koutcích!) a udělaly jste si hezké odpoledne s pohoštěníčkem!Karle - no to je úžasná zpráva! Ale napadá mě, že když jsi byl takový v klidu, takže jako bys cejtil, že to bude dobrý - a ono bylo. Ať žije slepý střevo, ať žije slepý střevo, ať žije slepý střevo!!! Všichni jsme tady na tvoji mámu mysleli, a tak jsme tu hnusnou diagnózu prostě vyhnali. V PANICE JE SÍLA! Tak to je opravdu, ale opravdu dobrá zpráva, jak by řekl pan prezident!!!Ofino - na ty příbalový letáky se vykašli, to bys nevzala nikdy žádnej prášek!!! Co já už se načetla hrůz, naposled to byla myslím slepota :))Naše Dituško, básnířko naše nejvěrnější a nejnadanější! Za tu eroticko-panickou báseň máš dnes jasnýho PP Oscara!!!!! Jindro - jdu vyhlížet k oknu!Tome - jdu vyhlížet na Petřín! (neříkej, že ti nechybíme - ty nám ano, tak se rychle vrať!). Renuška, ohařinda moje milovaná, mručí z předsíně z doupátka. Copak se jí asi zdá, chuděrce háravý?Hezký víkend všem, hlavně pokojný! Eva R.

DITA (So, 27. 11. 2004 - 01:11)

Noční můra z Olomouce se ještě hlásí. Především jsem moc potěšena z pozitivní zprávy, Karle, super, wirklich!!! To by mě nenapadlo, znám případy, kdy šli na operaci se slepákem a bylo to přesně naopak, takže tohle je důkaz, že NĚCO či NĚKDO nad námi přeci musí bdít a držet ochrannou ruku. Snad tomu i začnu věřit. Třeba se vypracuju z básnířky na kartářku. Jo, já bych i vydávala, ale nejsem na to patřičně odvážná. Tak je to se mnou celej život. Mohla ze mě být krom jiného zpěvačka- operní, klavíristka, baletka... nakonec jsem, to co jsem a dopadla, jak dopadla-se dvěma PÉ. No ale zas mám, krom jiných střev, ještě básnické a člověk nemůže mít všechno, pravda. Also, Karl, gute Nacht.

Karel (So, 27. 11. 2004 - 00:11)

Evo R., s tím PP tvé ohařice to úplně chápu. Tady poblíž je jeden můj známý pes, který má totální trauma a PP ze Silvestra. Když to začne všude okolo bouchat, musí dostat nějaké sedativum a pak to jakž takž v pohodě přežije.

Karel (Pá, 26. 11. 2004 - 23:11)

Ahoj lidičky, hlásím se zpět radostně po hektickém týdnu, v němž jsem nejprve zjistil, že se dějí i vážné věci osobám blízkým, abych posléze zjistil, že škaredá zdánlivá realita se někdy rozplyne a nezůstane z ní vůbec nic. Něco, co nás trápilo, nikdy neexistovalo. Čert, namalovaný na zdi, se proměnil v nepatrnou šmouhu. Jinými slovy, dnes se z doktorské teorie "docela velký nádor, možná i zhoubný" u mé mámy stalo to, co si mysleli na začátku - "asi slepé střevo", jehož zánět asi vytvořil jakýsi útvar, který rychle ustupuje, zmenšuje se, odeznívá, splaskává. Dnes to prý už vypadá tak, že asi ani žádná operace nebude. Takže nastal zázrak zhroucení temných neskutečných představ :-).To mi opět připomíná jednu "perlu" léčitele a budhistu Milana Calábka, tohle vám musím zacitovat, protože se to může týkat i některých aspektů PP, i když asi jen té psychické části problému PP: "Nevnímáme skutečnost, ale myšlenkový výklad skutečnosti - popis, model, mapu. Mapa je užitečná pro orientaci, ale jen zobrazuje území, sama není územím. Kdykoliv tedy něco prožívám a pociťuji, neprožívám skutečnost, ale popis skutečnosti v mé mysli. A když s tím bojuji nebo před tím utíkám, utíkám před něčím, co neexistuje, a tudíž tomu nemohu ani utéct ani to přemoci..." No není to výstižné?Dito, ta variace na Polednici je einfach super! To by ti určitě i někde otiskli a mělo by to u čtenářů úspěch.

jindra (Pá, 26. 11. 2004 - 23:11)

Ahoj moji milí kamarádi!!!!Dala jsem si chvilku pauzu od psaní, nebylo mi nějak dobře. Ale už zase můžu psát. A hlavně musím reagovat, protože DITO, to je zatím nejhezčí básnička, kterou jsi kdy napsala, jak to dokážeš?Strašně jsem se u ní pobavila,hlavně při těch ES,úplně si to představuju,jak máš ES při...Já si nedělám legraci,já je mám přece taky!!!Ofino,ty vedlejší účinky neber vážně proboha!!!To píšou právníci,kdyby náhodou něco, já mám prášky na arytmii a taky je na nich vedlejšák zástava srdce,manžel bere na vysoký tlak a vedlejší účinek je infarkt, raději je asi vůbec nečíst.Ale já je taky bohužel čtu:-(((.Evo R.,já už zase taky kňučím, ne u okna, ale u compu a za chvíli půjdu kňučet do postele,ale naštěstí je doma se mnou můj malinký brouček devatenáctiletý, ten jediný mě dneska nezradil a nikam nešel, je moc hodný, dokonce si se mnou dneska i hezky povídal. A Reny je šikovná, že umí napsat Tomovi dopis, aspoň víme, že náš milý bratříček žije, jsme to asi my ty dvě jeho sestry, že jo, já a ty, nebo myslel někoho jiného?Tome, koho jsi myslel těmi svými sestřičkami??? A už se prosím tě odněkud vynoř, ať nemáme o tebe strach.Karle, i já se přidávám a držím palce mamince, aby vše dobře dopadlo,uvidíš, že bude v pořádku.Hlavní je, že má dobrou náladu a nemoci se nepoddává, to já při jakékoliv banální nemoci v rodině hned panikařím a vidím vše černě,katastroficky.Taky vítám nového kamaráda,ahoj Petře,aspoň už nebudeme v takové převaze:-)).Když čtu o Tvé ženě, tak vidím sebe před x lety. Vlastně pořád, ale tenkrát byli děti malé a já je hlídala jak blázen, při první nemoci staršího kluka jsem brečela, jak kdyby umíral. Dětská doktorka potom řekla manželovi,že jsem "trošku" úzkostná. Taky mám zatím "jenom"diagnostikovanou úzkostnou poruchu, ale někdo tady psal, že jde ruku v ruce s panickou poruchou, tak teď tedy budu čekat na první ataku:-((((.A ne každý má doma chápajícího partnera, který dokáže problémy chápat, Bára to popsala přesně.Moc se mi líbilo to povídání o obloze,taky ji strašně ráda pozoruju, tohle mi naštěstí nevadí.A nejhezčí je pozorovat, jak se ty drobné mráčky prostě pomalinku rozpouštějí až se najednou úplně rozplynou a zmizí.Dneska jsem se jednoduše naštvala sama na sebe, že jsem prostě neschopná a závislá na mužovi. Evo, vzala jsem auto, kamarádku a hurá směr Praha, Globus!! Je zajímavé, že když tam chodím sama,bez muže,není mi tak blbě. Možná to byla náhoda, ale spíš je to tím, že si jdu opravdu jenom tam, kam chci já a nemusím očumovat různé televize,kamery,foťáky atd.Potom jsme si sedly s kámoškou na kafčo,dortík, pokecaly a bylo mi moc fajn. A představ si, že kamarádka se šinula rovnou do rohu,tak jsem si vzpomněla hned na tebe, a je to tam opravdu lepší, líp se tam sedí. Doteďka jsem nevěděla,že může být v rohu tak dobře:-))). Ještě, že je tenhle chat, protože se tady načerpá plno zkušeností a rad.Tak všem krásnou dobrou noc,já jdu ještě chvíli vyčkávat,doufám, že nedostanu vynadáno:-))).J.

Ofina (Pá, 26. 11. 2004 - 22:11)

Báro, moc jsi mě potěšila

DITA (Pá, 26. 11. 2004 - 22:11)

Ahoj miláčci pépáčci! Až ted nám začal fachčit net. Pořád to blbne.Mášo , Ty bláho, já bych šla hned!!! Kašli na paniku,hůř bylo na Titaniku!Nech se chlapem oblbovat,koukej se nám zamilovat!...ach jo, kde ty časy jsou?! Báro, krom toho ležení ostatní jsi trefila.JInak není o co stát, ne a ne dýchat nosem, fuj! Evi R.- POKUSÍM SE, ALE VÝSLEDEK NEZARUČUJU. Byl zimní večer- mrazů ráj, ohaří zval ku lásce hlas a v kuchyni voněl čaj. ------------ Malá, snědá, tváře jasné, v župánečku osoba, bez berličky- nohy krásné, hlas- mladice podoba! K posteli se plíží tiše žena tato jako stín: manžel touhou sotva dýše, krásku vsadíc na svůj klín. Již vztahuje on po ní ruku, tisknou k sobě kolena : " Pro Kristovu drahou muku, klesl!Co to znamená?! Tu slyš: jedna , druhá, třetí- arytmie udeří, v hlavě cvakne, ženská letí- panika jde do dveří. Ve mdlobách se nahá plíží, k nadrám ruce přimknuté: muž ji křísí jenom stěží, chutě k sexu- zalknuté.No, nevím, nic zrovna jemnějšího mě nenapadlo- není inspirace. Tak trochu balad na dobrou noc- vám všem přeju JÁ.

Romana (Pá, 26. 11. 2004 - 21:11)

Ahoj všichni, vůbec jste nelenili a psali a psali, trvalo mi skoro hodinu, než jsem všechno přečetla. Já jsem dneska byla u své psychiatričky a dostala Remood tablety. Máte s tím někdo zkušenosti? Na příště mi slíbila CD od Praška, mají tam být nějaké relaxační techniky a muzika, tak už mi snad konečně něco pomůže.Je mi tak nějak středně, ani líp ani hůř.Mějte se dobře Romana

eva rokytová (Pá, 26. 11. 2004 - 19:11)

Mášo, rande si užij, neboj, tělo si poradí, když mu domluvíš, že nemá panikařit, poslechne tě.Už jsme to tady jednou řešili, "jak rychle" nápadníkovi říct, co je nám... Já jsem zastánecem názoru, že určitě ne při prvním randěti. On se může zaleknouti, s kýmže to sedí u stolu, protože o PP nebude mít vůbec povědomí a že to asi bude vážný, když mu to vyvaluješ hned při první schůzce. Řekni to až v "rámci poznávání", při vhodné příležitosti, ale nepodávavej to jako nějakou strašnou nemoc! PP je porucha, jsme prostě citlivější než ostatní. Každej má z něčeho fobie, který mohou vyústit až v panickou ataku. Uvidíš, že i ten tvůj nápadník něco má a nesvěří se hned napoprvé. Randíčku si prostě užij a hlavně nemysli na to, že ti určitě něco bude - na to musíš zapomenout a odddddat se jen příjemnému zevnějšku tvého milého. Pro sichr určuj trvání prvního rande ty, abys měla prostor si manipulovat ty - můžeš říci, že máš doma ještě nějakou práci ap. Já ti mohu poradit, aby sis za tímto účelem koupila v lékárně (snad ti to dají) homeopatický Gelsemium, a to buď 5, nebo 9 CH (vyslovuj cé há). Kdyby ti opáčili, že je jen na předpis, tak řekni, že už si ho brala a teď ti došlo a nemáš léčbu přerušovat - snad se obměkčí. No a pak, kdybys cejtila před "akcí" nějaké tenze, tak si vezmi tak půl hoďky před nástupem do akce pod jazyk 3 granulky a nech je lehce rozpustit. Za 10 minut to zopakuj, no a pět minut před přivítáním do sebe kopni další 3 granulky. Máš to jasný - budeš úplně klidná, to ti zaručuju! Ale bacha - raději nepít alko! Ale čajíček na prvním ranďátku je pro dámu hezká vizitka,ne? No až a se váš vztah přehoupne do stabilnějšího stadia, můžeš ho polehounku seznamovat s tím, co ti NĚKDY vadí - uvidíš, že ti opáčí, že jemu taky někdy něco vadí a bude noha v nohávě. Tak ti držíme palce!!!!Karle - mě ta koloskopie nebolela, protože mi dali narkózu - ale jen na to vyšetření, asi za půl hoďky jsem už vnímala prostředí a posléze jela domů. Výsledky mi řekli na místě, hned.Ahoj, vítej Petře "b" - já tě taky musím pochválit - jsi příkladný manžel a my tě jen můžeme tvý ženě závidět. Leckterým z nás doma manželé nerozumějí, některým dokonce vůbec (já!!!), ale jsem takovej vlk samotář a umím se s tím vypořádat, už kvůli tomu nebulím - a co jsem se nabulela, to by byla Vltava!!!! Dnes jsem smířena... Ta oblaka jsou krásná, kdysi mi někdo říkal, že nejkrásnější oblaka jsou v zimě... Já, bohužel, patřím k agorafobičkám, který si oblak, nebe, moře - příliš neužijí.Pro mne pohled do oblak znamená propadání se do toho maxiprostoru, takže raději moc nekoukám...Radko, já jsem taky sama doma, mám jít s kámoskou na véču a pořád nevolá... Ale toho kocourka u nohou ti závidím, taky bych si pořídila kočku, asi ta moje lovecká by mi ji zakousla, pud je pud! Zase se s ní ale mohu i objímat, má 30 kg :))... S tím alko to moc nepřeháněj, mohlo by ti býti zejtra blbě!!! Dituško, a co takhle básničku???? Ňákou jemnou o zimním večeru pro opuštěné panikářky, co????????Mějte se všichni jen a jen dobře!!! Eva R.

Máša (Pá, 26. 11. 2004 - 18:11)

Ahoj všem,lidi mám takový problém. Po sto letech jsem dostala pozvání na rande. A strašně se bojím. Určitě mi bude blbě. A tak vůbec. Potřebovala bych poradit, co mám dělat, jak to přežít a hlavně jestli o tom svému "nápadníkovi" říct a jak.Díky.

Radka (Pá, 26. 11. 2004 - 18:11)

Ahojky vsem, v chmurnem patecnim veceru, ale hlavne ze je patecni, no ne? Evi, diky za vsechny zpravy, srdicko se zklidnilo a busi na svych obvyklych . . . noooo, tech parametrech :o) Petre, ty jsi ted nase takova nahrada Tomikova, tak se drz, jsme prece tvoje slunicka :o) A kdybys mel vilu v Brne a chtel ji menit za panelak v Praze, ale s kraaaasnym vyhledem na Petrin, dej hned vedet, porad cekame s Evou na svuj den "D"Ja sedim doma, kocour mi hreje nozky a protoze jsem sama doma, strasne zlobim a nalila jsem si sklenku vina, ale je mi baaaaajecne. Ale uz vidim ten zitrek :o) Az tady zas budu brecet jak je mi spatne, hned mi nadejte.Co s tim sletem, broukove ??? Jede se ? Aby jsme nakonec nejely samy s Evou . . . vlakem . . . brrr . . . dve hodky . . . a pak . . . A co nase slovenska strana, nejak dlouho o nich nebylo slyset !?Doufam, ze jsou po tom Orkanu OK Ach jo, ted jsem zhavy pripad na vyvolani si paniky sama sebou. Mohl by nekdo zjistit jak se maji nasi slovensti kolegove PP ??? :o)Mejte se krasne, uzijte si vikend, odpocinte si a opatrujte se. R

MIRIAM (Pá, 26. 11. 2004 - 16:11)

Čau dlouho jsem zde nebyla koukám,že jste se pěkně rozjeli už tady bude za chvili 500 přízpěvku.Dobrá zpráva,že Lucii je líp.Co máte už vanoční horečku dělam v obchod.domě tam už to začiná mám toho plný zuby nejhorší jsou ty duchodci ti nejvíc spěchaj.MĚJTE SE PAPA MIRIAM

eva rokytová (Pá, 26. 11. 2004 - 16:11)

Evo, já nekecám, moje ohařice má PP taky! Ledva někde něco bouchne, nabírá směr domov (jako já), když odcházíme, významně to monitoruje a když zabouchnem dveří, kňučí, Já taky monitoruju dveře a když děti zmizej na flám, čekám v noci u okna, a kňučím :))... Eva R.

Aja (Pá, 26. 11. 2004 - 16:11)

S tím,že tahle diskuse je snad jediná citlivá souhlasím, když nahlídnu na jiné téma tak se tam většinou obejvují nějaká indivdua,a lidé si tam i dost nadávají.A jako správný Ppák,když se tu náhodou objeví nějaká ironická poznámka, nebo je někdo dotčený,hned si to moc beru, prostě citlivka.Ale ještě,že se to tu stává tak jednou za uherský rok.Petře moc hezky jsi to napsal,a s tím,že na případný sraz nedojdeš bych si hlavu nelámala.Sraz je jen jednou,a úplně postačí, když to tu vydržíš a občas sem nakoukneš a povzbudíš náš.To nejúčinnější a nejpotřebnější je každodenní kontakt přímo od stolu, když jsme každý z jiného koutu republiky.A ještě bych ti chtěla poradit abys svou ženu opravdu maximálně podporoval, i když přesně neumím poradit jak, aby se jí tahle úzkostná porucha nezvrtla v záchvaty paniky nebo nějakou agorafobku se všemi těmi hnusnými fyzickými příznaky,fuuuj.Případně,když už budeš vědět o co jde,tak to podchytit v začátku, to je taky dost podstatný, aby se tyhle pocity moc nevryly do paměti. Ahojte,Aja.

Eva (Pá, 26. 11. 2004 - 15:11)

Evčo, Tvoje věta:

Reklama

Přidat komentář